Probajte i vi
57

Sigurno pogrešno koriste cediljku, ovo je ispravan način

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Umjesto tradicionalne metode stavljanja kuhane tjestenine u cjediljke i zatim vraćanja u lonac, kuhar preporučuje bolju strategiju za korištenje ovog kuhinjskog alata.

Jedan kuhar otkrio ispravni način korištenja cijediljke, ali mnogi ljudi se ne slažu.

Video od osam sekundi autora @cookingcards na TikToku naslovljen je ''Kako koristiti cjediljku na pravi način'', a dobio je gotovo 3,1 miliona pregleda otkako se nedavno ponovno pojavio.

@cookingcards How to use a colander the right way #cooking #colander #kitchentip ♬ In My Mind (feat. Crystal Waters) - Never Dull

Umjesto tradicionalne metode stavljanja kuhane tjestenine u cjediljku i zatim vraćanja u lonac, kuhar preporučuje bolju strategiju za korištenje ovog kuhinjskog alata.

On stavi cjediljku — koje je otprilike iste veličine kao lonac — na vrh kuhane tjestenine poput poklopca i procijedi vodu. Nakon što se voda iscijedi, on pokazuje tjesteninu u loncu dokazujući da mu metoda djeluje.

Nije to prvi put da su gledatelji bili zapanjeni saznanjem da se ne koriste ispravno kuhinjskim alatima. Kuhari i stručnjaci često na svojim TikTok profilima dijele svoje trikove iz kuhinje koji često izazivaju čuđenje i raspravu u komentarima.