Kafa, kolači...
45

Prijedlog za izlazak: Na ovim lokacijama u Sarajevu zasladite u ambijentu koji slavi ljubav

I. B.
Kafići u Sarajevu prilagodili su se Danu zaljubljenih
Kafići u Sarajevu prilagodili su se Danu zaljubljenih
Iako Valentinovo kod bh. društva izaziva podijeljena mišljenja, ovom danu se brojni prilagođavaju, a u to spadaju i ugostiteljski objekti čiji ambijent i ponuda često znaju osvanuti u znaku ljubavi. Izdvojili smo nekoliko mjesta u Sarajevu gdje možete uživati u ovakvom ugođaju.

Za Valentinovo u Sarajevu, sudeći po ulicama našeg grada, mnogi nisu pretjerano zagrijani. Većina je mišljenja kako je to komercijalni praznik ne pridajući mu veliku pažnju, dok neki postavljaju pitanje i zašto nam se nameće da moramo biti zaljubljeni usred februara.

Međutim, postoje i oni koji se raduju Danu zaljubljenih i koriste priliku da se ovoga dana provesele, bilo u društvu partnera, partnerice ili druge drage osobe.

Bez obzira jeste li od onih koji obilježavaju Valentinovo ili samo volite boraviti u romantičnom ambijentu, uživajući uz omiljene slastice ili napitke, nismo mogli zažmiriti na pojedina mjesta koja su se potrudila da nam to i omoguće. Izdvojili smo neka od njih.

Mrvica

Poznata sarajevska pekara i kafić Mrvica već odavno pomiče granice slastičarstva u našem gradu, pa se tako i za Valentinovo odlučila prilagoditi zaljubljenima. U divno uređenom interijeru moći ćete uživati u kolačima i macaronsima sa motivima ljubavi - srcima ili romantičnim natpisima, a pored toga imaju i slatke pakete, kao i torte, ukoliko želite obradovati voljenu osobu.

Talks and Giggles

Šarmantni kafić smješten u blizini parka At Mejdan je još od samog otvorenja jedna od najfotogeničnijih lokacija u Sarajevu, a samim tim važi i za jedno od mjesta na kojima će vam sigurno biti lijepo boraviti. Osim u pomno osmišljenom interijeru, pastelnih tonova, ali i koji slavi ljubav, tamo možete uživati u američkim palačincima, kroasanima, ali i ukusnoj limunadi po kojoj su poznati.

Torte i to

Slastičarna koja je u Sarajevu otvorena 2006. godine važi za jedno od omiljenih mjesta, a naročito među ljubiteljima kolača sa sirom. Kod njih se ljubav na tanjiru slavi svakoga dana, a to će vam biti jasno ako naručite neku od slastica koja će vam poslužiti uz romantičnu ili šaljivu poruku. Osim toga, u ponudi imaju i torte posvećene Danu zaljubljenih, ali i keksiće koji dolaze u simpatičnim pakovanjima.

Sweets & Co

Još jedno mjesto u našem gradu gdje ćete uživati u ugodnom i zanimljivom ambijentu je kafić Sweets & Co. "Mjesecu ljubavi" pridali su posebnu pažnju izdvojivši za njega poseban kutak gdje možete probati razne slastice ili se zagrijati uz omiljeni topli napitak. Osim toga, svoj izlog ukrasili su tako da će vam uz njega biti lakše izgovoriti prvo "Volim te", na kojem god jeziku to poželite.

Bubble Waffle Market

Ako ste, pak, od onih kojima je draže uzeti omiljeni slatkiš i s dragom se osobom zaputiti u šetnju, tu priliku možete iskoristiti i u slatkom marketu sa wafflima u blizini hotela Evropa. U svojoj ponudi, osim waffli, imaju i slasne palačinke, sutlije, zdrave kaše, cijeđene sokove, a odnedavno tu je i Bubble tea - napitak koji se sastoji od različitih ukusa popularnih popping boba. Nema sumnje da će ovo biti pun pogodak.

La Delicia

Za zaljubljene se pripremila i slastičarna La Delicia koja je kreirala poseban ambijent za posjetitelje. Osim prostora ispunjenog ružičastim i crvenim balonima, kao i romantičnim natpisima, dodatnu pažnju posvetili su i svojim slasticama te ćete na ovom mjestu moći uživati u palačincima i kolačima koji će vas, osim okusom, definitivno osvojiti i svojim izgledom.