Ukusno i zdravo
76

Napunite paprike na malo drugačiji način, s gljivama i bijelim lukom

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Punjene paprike odličan su ručak za sve one koji su relativno novi u kuhinji. Ovo doista zahvalno jelo možete i kuhati i peći. Paprike se obično pune mesnim nadjevima ili nadjevima od sira, a mi vam ovoga puta donosimo recept s gljivama i bijelim lukom.

Pečene paprike možete servirati uz pire krompir i sezonsku salatu.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovog jela:

četiri veće paprike 150 grama obarene riže 400 grama izdinstanih šampinjona 4 čehna bijelog luka malo peršuna 200 mililitara pavlake jaje malo istopljenog putera

so biber paradajz 2 krompira

Način pripreme:

Paprike izdubite i očistite. Rižu koju ste prethodno skuhali pomiješajte sa sitno isjeckanim bijelim lukom, izdinstanim gljivama , peršunom, pavlakom, jajetom i puterom.

Paprike filujte nadjevom. Kada završite sav ostatak od fila pomiješajte sa sitnom isjeckanim paradajzom i krompirom. Promiješajte i stavite u tepsiju. Na fil stavite paprike i pecite 30 minuta, tačnije dok paprike ne porumene. Ne zaboravite ih okrenuti i ispeći na obje strane.