Na Bjelašnici
535

Ljubitelji planine od sada mogu uživati i u ekskluzivnom restoranu u Javorovom Dolu

D. J.
U sklopu izletišta Javorov Do na Bjelašnici sinoć je u prisustvu brojnih gostiju otvoren ekskluzivni restoran.

Vlasnici restorana se nadaju da će posjetitelji Bjelašnice, gosti iz Sarajeva ali i regije, prepoznati ovaj restoran kao jedan od najboljih na ovoj olimpijskoj ljepotici, ali i širem području Sarajeva.

Ekskluzivni restoran otvoren u Javorovom Dolu ima sve što je potrebno da bude jedan od top 10 restorana na području Kantona Sarajevo, a ono što će sigurno doprinijeti tome da bude prvi izbor ljubitelja dobre hrane i provoda, jeste i prekrasan planinski ambijentu u kojem je restoran smješten. Sadržaji jedinstvenog kompleksa na Bjelašnici Javorovog Dola koji čine jezero, kameni amfiteatar, planinski pejzaži, prostrane livade i šume, kreiraju jedinstvenu atmosferu posebno u zimskim idiličnim danima i noćima.

Kompleks Javorov Do je do sada bio prepoznatljiv i po izuzetnoj ponudi hrane i pića, a u sklopu restorana je ta ponuda dodatno obogaćena te će za svakog od posjetitelja omogućiti kvalitetan izbor. Filozofija pripreme hrane u restoranu Javorov Do uključuje tradicionalne bosanske tehnike sa uvijek pažljivo odabranim svježim namirnicama ovog podneblja.

"Ponuda restorana je bazirana na kvalitetnoj hrani sa roštilja. Posebno smo ponosni na našu proizvodnju mesa, po našoj posebnoj recepturi, jer je kvalitetno roštiljsko meso na bh. tržištu rijetkost. Pored toga, istaknuli bismo i klasičnu planinsku ponudu, jer šta bi bio jedan planinski restoran bez domaćih uštipaka, domaće pure i pite, a za one prave gurmane u ponudi restorana se nalazi i odličan biftek i steak (ramstek)", kazala je Martina Saira Keškić, direktorica kompleksa Javorov Do.

"Pored ponude hrane, nudimo i bogat asortiman pića, koji uključuje i nekoliko vrsta rakija, ali i sokova iz domaće proizvodnje. U okviru kompleksa Javorov Do koji smo dopunili novim ekskluzivnim restoranom želimo svim posjetiteljima ponuditi nezaboravno iskustvo za njih, njihove prijatelje, kolege i porodice. Za nas, ovo je više od restorana i posla, jer sve što osjetite, mirišete i probate u novootvorenom restoranu Javorov Do je san koji se brižno njeguje već godinama.", dodala je direktorica.

Poseban ambijent, odlična ponuda hrane, i veliki kapacitet koji omogućava boravak u unutrašnjem i vanjskom prostoru čak i zimi, odličan je izbor za održavanje svadbi, proslava, godišnjica kompanija, poslovnih ručkova, proslava rođendana ali i organiziranje team building aktivnosti.

Vlasnici restorana posebnu su pažnju posvetili svakom detalju enterijera. Da bi u potpunosti pokazali svoju posvećenost prirodnom ambijentu, odlučili su se za odabir prirodnih materijala, drveta i kamena, te za ručno izrađene detalje. Restoran čini dio cjeline Javorovog Dola, a enterijer nesmetano komunicira sa vanjskim okruženjem, bez obzira na dio dana ili godišnje doba, što omogućavaju veliki portali kroz koje se pruža predivan pogleda na okolnu prirodu.

Kompleks Javorov Do je već duže vrijeme poznat svim generacijama zbog svoje bogate vikend ponude za izletnike, mlade i stare, roditelje sa djecom, kulturnog programa koji se već niz godina realizira u okviru Javorwood festivala tokom ljetnih mjeseci, a ono što najavljuju iz Javorovog Dola je i bogat muzički program u okviru restorana koji će od Javorovog Dola sigurno napraviti i poželjnu destinaciju za noćna druženja u predivnom okruženju Bjelašnice.

Iz Javorovog Dola poručuju da nastavljaju sa obogaćivanjem sadržaja i da se nadaju da će planina Bjelašnica i njezina ponuda, što uključuje i restoran Javorov Do postati redovna destinacija domaćih i regionalnih gostiju tokom cijele godine.