Ako vaša djeca ne vole jesti karfiol, pokušajte je spremite na Princess Girl način. Provjereno će polizati prste i tražit će još.
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 15 minuta
Sastojci za koru:
1 srednja glavica karfiola
1/2 kašičice bosiljka
1/4 kašičice origana
1 kašičica soli bijelog luka (1/2 soli i 1/2 bijelog luka u prahu)
40 g parmezana
75 g mozzarelle
1 jaje
Dodaci za pizzu po želji (šunka, gljive, sir…)
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Raširite papir za pečenje i postavite ga u lim. Očistite karfiol, stavite je u blender i pulsirajte nekoliko puta, dok ne postane sitna. Trebala bi biti zrnaste teksture, nemojte pretjerati pa da na kraju dobijete pire.
Stavite je u mikrovalnu četiri minute. Zatim uzmite čistu krpu ili papirnu salvetu, stavite karfion u nju i iscijedite višak vode. Stavite karfiol u dublju zdjelu i dodajte joj ostale sastojke.
Stavite smjesu na papir za pečenje, napravite željeni oblik (pazite na debljinu - da ne bude previše debelo, ali i ne previše tanko).
Pecite 15 minuta, zatim okrenite na drugu stranu i pecite još nekoliko minuta. Izvadite koru i ostavite je da se ohladi. Stavite dodatke i pecite još 3-5 minuta ili dok se sir ne otopi koliko biste htjeli.