Promoviše svoj brend
22

Gwyneth Paltrow podijelila recept za detoks salatu pa neočekivano dobila lavinu kritika

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Gwyneth Paltrow podijelila je recept za detoks salatu na profilu svog brenda Goop na Instagramu, međutim, ova objava je neočekivano izazvala lavinu negativnih reakcija.

Kako bi promovirala proizvod svog lifestyle brenda "G. Tox 7-Day Reset Kit" koji košta 195 dolara, Paltrow je pripremila "salatu na žaru" koja se sastoji od zelene salate, mladog luka, avokada, tikvica, šparoga i pečenog lososa.

"Mislim, vidi kako je izdašan i lijep. To je veliki obrok", rekla je 50-godišnjakinja u videu, "Ono što je tako lijepo u vezi s ovim resetiranjem je to što ima toliko hrane u njemu, a sve je zaista bogato hranjivim tvarima."

Kada je završila sa slaganjem šarenog tanjira, Paltrow je probala obrok.

"Mmm, to je tako dobro", rekla je, "Nikad ne biste znali da je ovo detoksikacija. Hvala vam puno što pratite moj Goop detox reset. Osećam se stvarno dobro. Pogledajte komplet na Goop.com ."

Međutim, uzevši u obzir da stručnjaci ističu da detoksikaciju vrši vaš organizam bez ikakvih dodataka mnogi su to istaknuli u komentarima i prozvali je da samo pokušava zaraditi.

"Djevojko ti samo praviš s**nja da bi zaradila koji dolar. Vaša jetra je ta koja brine o čišćenju organizma od toksina. Sva ova 'čišćenja' – to je samo još jedan način da zaradite", glasio je jedan od komentara.

Nutricionisti navode da je cijela ideja "detoksikacije" način da se plašenjem ljudi natjeraju na kupovinu različitih stvari koje bi trebale očistiti njihovo tijelo od toksina. Za prosječnu osobu, jetra, pluća, bubrezi i koža svakodnevno detoksiraju vaše tijelo, a dobro zaokružen obrazac ishrane, općenito, podržat će sve te organe u obavljanju onoga što moraju da urade.