Zasladite dan
0

Desert za ljetne vrućine: Raffaello cheesecake sa keksom

I. S.
Foto: ReciPeci
Foto: ReciPeci
Raffaello cheesecake sa keksom savršen je ljetni desert. Za njegovu pripremu ne treba previše truda, a okus je čaroban.

Recept za ovu slasticu nalazi se na stranici ReciPeci.

Potrebno

Za podlogu

  • 300 g keksa (Mcvities, plazma, petit beure…)
  • 180 g maslaca

Za kremu

  • 500 g krem sira
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 60 g kokosa
  • 60 g mljevenog keksa

Za karamel preljev

  • 6 žlica kristal šećera
  • 3 žlice kiselog vrhnja

I još

  • 250ml vrhnja za šlag

Priprema

  • Za podlogu pomiješati mljevene kekse sa otopljenim maslacem. Staviti smjesu u kalup za torte promjera 24 cm.
  • Za kremu umiksati vrhnje za šlag u čvrsti šlag. Dodati šlag u krem sir pa dobro sjediniti mikserom. Masu podijeliti na dva dijela.
  • U jedan dio dodati kokos, u drugi dio dodati mljeveni keks.
  • Na utiskanu podlogu složiti prvo kremu sa kokosom, a odmah potom kremu sa keksom. Preko svega premazati vrhnje za šlag. Pospremiti u frižider dok pripremate karamel preljev.
  • Za karamel preljev otopiti u maloj posudi šećer dok ne postane potpuno tamne karamel boje. Nemojte ovo raditi na jakoj vatri kako vam šećer ne bi zagorio prilikom otapanja. Na karamel staviti 3 kašike kiselog vrhnja pa uz miješanje na laganoj vatri pustiti da se svi kristalići karamela otope. Prohladiti do sobne temperature uz povremeno miješanje.
  • Karamel preljev staviti u kesicu za ukrašavanje ili u običnu kesicu za zamrzavanje. Odrezati kesici jedan vrh pa uz pririskanje prstima istisnuti preljev preko torte u kružnim spiralnim trakama. Tada uzeti jednu čačkalicu pa od sredine povlačiti poteze prema vani i obrnuto.
  • Sve skupa još dobro prohladiti i poslužiti.