lifestyle
23

Blizankinje dijele Facebook profil, telefon, hranu i momke

Klix.ba
Bizankinje Amy i Becky Glass sve rade zajedno. Imaju zajednički Facebook profil, spavaću sobu, mobilni telefon te firmu koju vode od kuće. Kada su bile mlađe, dijelile su i momke.

Njihovo ponašanje mnogi bi nazvali opsesivnim i ekstremnim jer, osim što sve dijele i ne razdvajaju se više od pola sata dnevno, oblače se isto i mjere količinski koliko pojedu hrane i piju tekućinu kako bi i u tome bile jednake i njihova figura ostala ista. Sada imaju 46 godina i kažu kako više ne žele brak jer osjećaju da su udate jedna za drugu.

Tokom 19 godina jele su istu količinu hrane i pile istu količinu pića.

"Kao da smo jedna osoba u dva tijela. Jedemo zalogaj po zalogaj i upozoravamo jedna drugu da nam je posljednji zalogaj kako neka ne bi pojela više. Ako Becky ne želi desert neću ga ni ja jesti. Zajedno smo išle na dijete i vježbale", rekla je Amy.

Kada su bile male majka ih je oblačila u istu odjeću, no pošto su djeca zadirkivala, odlučile su to prestati. Kada su krenule na fakultet ponovo su počele nositi istu odjeću samo su boje bile drugačije za jednu nijansu.

"Osjećale smo se užasno kada smo nosile različitu odjeću. Kada sam poput svoje sestre tada se osjećam prirodno. Ali smo napravile malu izmjenu i oblačimo istu vrstu odjeće ali u nijansama. A tako se možemo i mijenjati za odjeću", dodala je Amy.

Zajedničkog momka imale su 1993. godine. Zvao se Chris i nikada nisu izlazile pojedinačno s njim, uvijek u troje.

"On je bio momak s kojim smo obje spavale i većinom u isto vrijeme. Nikada nismo bile ljubomorne jedna na drugu jer on nikada nije mogao birati između nas dvije", rekla je Amy.

Na sastanak same s neki momkom nisu izašle već 10 godina jer su donijele odluku da se neće udavati niti imati djecu.

"Razmišljale smo nekada da usvojimo dijete i odgojimo ga skupa, ali shvatile smo da je to velika obaveza. mi volimo putovati i ne želimo se udavati jer ne želimo da moramo ikome odgovarati na pitanja i prilagođavati se", kažu.

Diplomirale su na istom fakultetu 1990. godine, a sada imaju zajedničku firmu kojom upravljaju iz doma.

"Naša majka, koja nas je usvojila, kazala nam je da se jedna uvijek penjala kod druge u krevetić kako bi bile zajedno. Uvijek smo sve dijelile, pa čak i cuclu. A naša biološka majka nije znala da nosi blizance jer smo u stomaku bile jedna na drugoj i čuli su se otkucaji samo jednog srca", rekla je Amy.

Kada nisu zajedno kažu da se osjećaju loše, kao da im fali desna ruka. Nadaju se da će umrijeti istog dana.

"Sklopile smo dogovor s Bogom. Uzet će nas obje isti dan u isto vrijeme", istakla je Amy.