Bebe
0

Najbizarnija imena beba u 2013. godini: Vogue, Nirvana, Pepsi...

Klix.ba
Ako ste mislili da su roditelji dotakli vrhunac u davanju čudnih imena svojoj djeci, lista imena iz 2013. godine natjerat će vas da promijenite mišljenje.

Lista neobičnih imena koju su eksperti u Velikoj Britaniji objavili jučer pokazala je koliki utjecaj ima televizija na izbor imena za djecu. Bounty Parenting Club također je objavio listu imena 370.000 beba koje su rođene ove godine u Velikoj Britaniji među kojima su Luck, Lohan, Dallas za muški spol.

Geordie je u 2013. godini bilo učestalo srednje ime za rođene u Newcastleu a povezna je sa MTV reality showu Georide Shore, a brend ime Dior također se pojavilo na listi muških imena.

Među neobičnim ženskim imenima su Reem, Rosielee, Puppy (štene), Paradise (raj), Vogue, Pinky, Tea (čaj), Nirvana i Peppa (prema crtanom filmu).

"Slavne osobe su poznate po izboru čudnih imena za njihovu djecu i naši podaci pokazuju da neki roditelji prate ovaj trend trudeći se da njihovo dijete ima unikatno ime. Divno je vidjeti koliko su roditelji kreativni u imenima sa djecom", rekla je Lisa Penney iz Bounty Parenting Cluba.

Među imenima našli su se i Tiger - prema slavnom igraču golfa, Tucker - lik iz filma Grange Hill,Pheonix (feniks), Orchid (orhideja), London i Olympia - zahvaljujući Olimpijskim igrama 2012.

Naziv popularnog gaziranog pića Pepsi također je među imenima.

Bounty je objavio listu i najpopularnijih imena. I dalje je na vrhu liste Jack, a potom Oliver, Harry, Charlie i Jacob za muški spol. Kada su u pitanju imena za djevojčice Amelia je na samom vrhu, potom Olivia, Emily, Ava i Poppy.