lifestyle
0

Aukcija predmeta iz života Marilyn Monroe

NINA/Sarajevo-X
Blizu dvije stotine predmeta iz privatnog i profesionalnog života američke glumice Marilyn Monroe bit će 43 godine poslije njene smrti stavljeno na aukciju 4. juna u izložbenom salonu Barclay Butera u Los Angelesu.

Kako je izvijestio američki list Boston Herald, aukcijska kuća Julien iznijet će na prodaju dokument kojim se potvrđuje razvod glumice i slavnog baseball igrača Joea DiMaggija, glumičin lični adresar, kao i akvarel ruže koji je ona naslikala i posvetila američkom predsjedniku Johnu Kennedyju.

Među brojnim predmetima na aukciji bit će i zahtjev za promjenu osobnog imena podnesen 1956. sudu u New Yorku, gdje je Norma Jeane Mortenson prekrštena u Marilyn Monroe, kao i biserno siva svilena haljina koju je nosila u filmu iz 1960. ''Let's Make Love".

"Većinu ovih predmeta javnost će imati priliku vidjeti prvi put, uključujući fantastičan izbor garderobe svih dizajnera, koju je voljela nositi", izjavio je organizator aukcije Darren Julien.

Njen lični adresar sadrži na stotine imena i brojeve telefona najvećih hollywoodskih zvijezda poput Franka Sinatre, Henryja Fonde, Jane Russel, čak i telefone njezinih bivših muževa Joea DiMaggija i Arthura Millera.