Urgentna medicina
432

Pogledajte simulaciju saobraćajne nesreće i vježbe spašavanja u Sarajevu

S. Š. U.
Simulacija vježbe spašavanja u hitnim situacijama (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: D. S./Klix.ba)
Javna ustanova Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo, Policijskom upravom Novo Sarajevo i Profesionalnom vatrogasnom brigadom Kantona Sarajevo, danas je obilježila Evropski dan urgentne medicine.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obilježio je Evropski dan urgentne medicine, simuliranjem saobraćajne nesreće, vježba spašavanja i pružanja prve pomoći na području Općine Novo Sarajevo.

Organizatori događaja naglašavaju značaj pravovremene i adekvatno pružene hitne medicinske pomoći naglo stradalim i unesrećenim, kako u saobraćajnim nesrećama tako i u svim oblicima ozbiljnih i životno ugrožavajućih povreda.

Na ovaj način građani će biti upoznati o značaju pravovremene pomoći i zbrinjavanja unesrećenih, te je cilj podići svijest o ozbiljnosti ovakvih povreda.

Javna ustanova Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u Centru za edukaciju “Prim. dr. Silva Rizvanbegović” organizira kurseve za građane, službenike i sve one koji žele da nauče tehnike spašavanja ljudskih života.