Finansije uzrok
872

PSG zbog velikog problema teško može do Messija, Argentinac želi u City

D. P.
Messi bi rado ponovo radio s Guardiolom (Foto: EPA-EFE)
Messi bi rado ponovo radio s Guardiolom (Foto: EPA-EFE)
Prve informacije nakon razlaza s Barcelonom dovele su do toga da se Paris Saint Germain smatra glavnim favoritom za dovođenje Lionela Messija, no francuski klub mora pristati na brojna odricanja ukoliko želi angažovati argentinskog nogometaša.
Nakon što je Messi zvanično napustio Barcelonu, PSG je odmah aktivno krenuo u akciju dovođenja Argentinca. Ipak, L'Equipe tvrdi kako će Parižani imati velike probleme u cijeloj ovoj priči.

Ugledni francuski list prenosi kako finansijska situacija u PSG-u nije idealna. Naprotiv, Parižani su u deficitu od 200 miliona eura i morat će prodati igrače, tako da se Messijeva velika plata ne bi mogla uklopiti u budžet.

Također, problem predstavlja i porez u Francuskoj. Ukoliko bi Argentincu dali platu 30 miliona eura, klub mora godišnje trošiti 70 miliona eura na račun tog iznosa.

S druge strane, Marca tvrdi kako je Messi zainteresovan za prelazak u Manchester City i da on priželjkuje ponovni rad s Pepom Guardiolom. Građani s Etihada su i ranije pokazivali interes za Argentinca, no činilo se kako će ostati u katalonskom klubu.

Ipak, i City ima problema. Jučer je doveden Jack Grealish za 100 miliona funti, a rukovodstvo je u kontaktu i s predstavnicima Harryja Kanea. Stoga čak ni bogati engleski tim neće imati lagan posao ukoliko u svojim redovima želi jednog od najboljih nogometaša svijeta svih vremena.