Nije prvi put
145

Bivši pomoćnik Alexa Fergusona: Lingard ima kvalitete kao Iniesta

F. Z.
Rene Meulensteen, Mick Phelan i Alex Ferguson (Foto: EPA-EFE)
Rene Meulensteen, Mick Phelan i Alex Ferguson (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji trener prvog tima u Manchester Unitedu Rene Meulensteen rekao je kako Jesse Lingard posjeduje iste kvalitete kao i legendarni nogometaš Barcelone Andres Iniesta.

Španac je jedan od najboljih veznih nogometaša svijeta svih vremena, a mnogi će reći i najbolji. Ipak, Holanđanin koji je od 2007. do 2013. godine bio trener prvog tima Manchester Uniteda u stručnom štabu Alexa Fergusona smatra kako Lingardove kvalitete nisu mnogo lošije od Iniestinih.

"Jesse je išao na posudbe u mnogo klubova i onda se vratio. Mislim da je Louis van Gaal bio menadžer u to vrijeme, a on je poznat kao neko ko daje priliku mladim igračima. Jesse je u tom trenutku dobio priliku da iga u prvom timu, baš kao i Marcus Rashford", rekao je Meulensteen, a potom je uporedio nogometaša Manchester Uniteda sa legendarnim Andresom Iniestom:

"To je sreća koja vam treba i određenim menadžeri vide kvalitet. Jesse je uvijek imao veliki kvalitet u svojoj igri, baš kao i Iniesta u Barceloni", rekao je Meulensteen.

Holanđanin je isto mišljenje imao i ranije.

"Vidim toliko sličnosti u njihovoj igri i uvijek sam vjerovao da je Jesse engleska verzija Inieste. Može pronaći prazan prostor kao on, uvijek je u pokretu i ima jako dobar osjećaj. Donedavno su nedostajali smo golovi, a sada je počeo i da postiže važne pogotke. Po mom mišljenju, mogli bi poslati Jessea u Barcelonu, pustiti ga da igra na Iniestinoj poziciji i on bi to bez problema uradio i bez problema bi se uklopio. On to radi u Premiershipu koji je mnogo teži od La Lige", rekao je Meulensteen 2018. godine.