Bahato i sramotno
302

Pozorišni trg u Sarajevu pretvoren u parking za limuzine funkcionera

I. P.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Pozorišni trg Susan Sontag u centru Sarajeva večeras je pretvoren u pravi mali parking za skupocjene limuzine posjetitelja svečane akademije upriličene u čast života Alije Izetbegovića.

Umijeće parkiranja ili njegovo odsustvo posebna je tema u urbanim centrima, a bh. gradovi nisu izuzetak. Jednako tako, parkiranje na za to nepredviđenim lokacijama svojstveno je svim slojevima društva, a političari i visoke zvanice također nisu izuzetak.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

U sarajevskom Narodnom pozorištu večeras je održana svečana akademija povodom godišnjice smrti Alije Izetbegovića. Događaj kojim se društvo prisjeća života jednog od najvažnijih državnika BiH i regije u posljednjih 30 godina ispratilo je i ponašanje zvanica koje su svoje aute parkirali na ne tako davno obnovljenom trgu.

Kako su nam kazali građani Sarajeva koji su večeras prolazili starom jezgrom grada, trg Susan Sontag pretvoren je u parking za crne limuzine, a u to se uvjerio i naš fotoreporter.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Najmanje 12 automobila zauzelo je trg ispred pozorišta, a problem je time veći što se pokraj trga nalazi pravi parking. Također, u užem krugu oko Narodnog pozorišta nalaze se najmanje još dva javna parkinga.

Akademiji u Narodnom pozorištu prisustvovalo je rukovodstvo Stranke demokratske akcije, predvođeno predsjednikom te stranke i predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakirom Izetbegovićem.