Prošao u četvrtfinale
126

Džumhur: Monflis je igrač koji može doći do svake lopte, ali izvukao sam neke pouke

Piše: K. H.
Damir Džumhur
Damir Džumhur
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (56. ATP) plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u holandskom Rotterdamu nakon što je pobijedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina rezultatom 2:0, a već ga očekuje susret protiv Gaela Monfilsa.

Džumhur je rekao da je očekivao težak meč protiv Kukuškina i da je znao koji kvalitet posjeduje njegov protivnik.

"Kako sam i najavio, meč je bio težak. Dosta smo trčali, ja nisam igrač koji može razbiti svog protivnika, a Kukuškin je igrač kojeg rijetko ko može razbiti. S njim se moraju igrati dugi poeni, mora se pokvariti njegova igra u kojoj može biti opasan i ukoliko se uvučete u to, onda teško možete izvući povoljan rezultat. Ipak, znao sam kako trebam igrati, dva puta sam ga pobijedio, znao sam šta trebam raditi i na kraju sam zasluženo slavio", istakao je Džumhur.

Nakon toga, naš najbolji teniser istakao je zadovoljstvo što je meč riješio u dva seta, nakon što je jučer protiv Tsitsipasa do pobjede došao nakon tri seta.

"Mislim da sam drugi set mogao riješiti puno ranije, imao sam puno break lopti i break koji nisam potvrdio. Sve u svemu, kad je bilo najpotrebnije u tie-breaku, odigrao sam odlično i ono što je najbitnije, nismo otišli u treći set jer bi meč bio puno duži i to mi nikako ne bi odgovaralo kako zbog jučerašnjeg, tako i zbog sutrašnjeg meča", rekao je Džumhur.

Džumhur će u četvrtfinalu igrati protiv francuskog tenisera Gaela Monfilsa (33. ATP) koji je jučer izbacio Italijana Andreasa Seppija. Njih dvojica su se jedini put sastali ove godine na Australian Openu i tu je Francuz upisao sigurnu pobjedu rezultatom 3:0 u setovima. Džumhur kaže da je izvukao pouke iz tog susreta.

"Sutrašnji meč će također biti težak. Monflis je igrač koji može doći do svake lopte, može stići ono što 90 posto igrača na touru ne bi stizalo. Mislim da sam izvukao pouke iz tog meča u Australiji i da ne smijem žuriti i nasjedati na njegovo uvlačenje u teren. Imam neke planove i pokušat ću ih ostvariti, nadam se dobrom meču, a bilo mi je jako bitno potvrditi pobjedu protiv Tsitsipasa i dokazao sam da sam oba meča zasluženo pobijedio", završio je Džumhur.

Meč između Džumhura i Monflisa igra se u petak s početkom u 12:30 sati.