Bjelašnica
32

Životni prostor iz snova: Oživite tradiciju boravka na planini uz Marigona apartmane

Marigona apartmani
Marigona apartmani
Boravak na planini, bilo da je zimsko ili ljetno doba, oduvijek je važio kao jedan od najboljih načina za odmor. Međutim, oni koji maštaju o životu na takvom mjestu, sada će, duboko u crnogoričnoj šumi, to imati priliku zahvaljujući apartmanskim zgradama Marigona Sun&Snow na Bjelašnici.

Marigona Sun&Snow smještene su na udaljenosti od samo 36 kilometara od glavnog grada Bosne i Hercegovine, u okviru Sportsko-poslovnog centra Trnovo na Bjelašnici, koji se prostire na 11,21 hektara površine sa desne strane na ulazu u zonu Babinog dola.

Može se reći da su zgrade smještene baš na pravoj lokaciji. Nalaze na mjestu gdje sezona skijanja počinje sredinom decembra, a završava početkom aprila te traje i po stotinu dana, ali i gdje je idealno provoditi prve dane proljeća, a potom i ljeta.

Jedna od zgrada je pri kraju, a sitni, općinski radovi, dijele je do prvih useljenika, za koje se očekuje da će moći useliti već za nekoliko mjeseci. Za drugu zgradu, pak, planirano je da bude gotova do kraja ove godine.

Objekti raspolažu sa ukupno 62 moderna apartmana, površine od 34 do 85 metara kvadratnih te 28 garažnih mjesta, kao i 22 vanjska parking mjesta na jedinstvenoj lokaciji platoa Bukova Ravan, prepoznatljivoj kao jednom od najljepših lokaliteta na Bjelašnici za uživanje u svim planinskim sadržajima.

Marigona apartmani
Marigona apartmani

Apartmani na ovoj strani centra imaju zasebne ulaze u garaže u suterenu koji su povezani sa planiranim servisnim saobraćajnicama. No, to je tek početak. Krasi ih i idealno osmišljena unutrašnjost, za koju vlasnici ističu da je vrhunskog kvaliteta, ali i da, pri samom ulasku u zgradu, ostavlja hotelski ugođaj.

Marigona apartmani
Marigona apartmani

Projekat je rađen u saradnji sa španskom grupacijom Porcelanosa, koja je jedna od najpoznatijih proizvođača sanitarija i keramike u Evropi.

Dakle, kompletna keramika i sanitarije urađeni su u stilu i vrhunskom kvalitetu. Parket ima 30 godina garancije od same fabrike, a u apartmane je ugrađeno podno grijanje što znači manju potrošnju, ali i toplije stanove. Kvalitet je neupitan i kada je riječ o bravariji, ali i izolacijama, koje su, u osnovi, izrađene po najboljim evropskim standardima.

Marigona apartmani
Marigona apartmani

Olimpijska ljepotica Bjelašnica raspolaže skijaškim stazama sa pet liftova, terenskim predjelima za vožnju quadova i snowmobila, te sankaškim stazama, a gotovo nepotrebno je govoriti o čistom zraku i prelijepim prostranim dolinama i šetnicama u kojima možete uživati tokom cijele godine.

Bogatstvo i mir ove planine učiniti će vašu dušu ispunjenom, dok će vlasnicina Marigona apartmana, to biti na dohvat ruke. Kako biste dobili još bolji prikaz u unutrašnjost apartmana, pogledajte njihovu 3D turu.

Smješteni nasuprot centra uz saobraćajnicu, idealno su povezani sa ključnim lokacijama centra, ali i ostatkom planinskih sadržaja uz privatnost pozicije zgrada sa odličnim pogledom.

Ovakvo okruženje predstavlja idealan ambijent za sve ljubitelje prirode pružajući im ujedno miran i dinamičan boravak na planini.

Više informacija o samim Marigona Bjelašnica Sun&Snow apartmanima možete dobiti putem brojeva telefona +387 62 300 030 i +387 62 801 801 te mail adrese [email protected]

Posjetite Marigona zgrade i putem web stranice, ali i društvenih mreža Facebook i Instagram.