Humana zabava
101

U Sarajevu otvoren Diplomatski bazar, posjetitelji uživaju u hrani, kupovini i dobrim djelima

M. N.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
U sarajevskoj Skenderiji danas je otvoren Diplomatski zimski bazar u kojem učestvuje više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih udruženja.

Posjetitelji mogu uživati u šarolikoj gastronomskoj ponudi, ali i originalnih rukotvorinama kojima možete obradovati najbliže za predstojeće praznike i ujedno učiniti dobro djelo.

Ove godine prvi put su se pridružili Brazil, Crna Gora, Katar, Pakistan i Poljska te Udruga Iraca. Među štandovima nalazi se i Udruženje Zaboravljena djeca rata na kojem se prodaju domaći proizvodi koje su napravile hrabre majke članica udruženja.

Dječica se se posebno obradovala fotografisanju s Djeda Mrazom, slikanju po licu, igraonici i drugim zabavnim sadržajima, a ona malo starija su testirali svoje sposobnosti snalaženja u dvije escape rooms.

Stariji mogu okušati sreću u lutriji s bogatim poklonima među kojima su putovanja, ulaznice za utakmicu FC Roma, portret sesija s modnim fotografom Edvinom Kalićem, potpisani dresovi međunarodnih fudalera, iznenađenja od Maestro Suits, Kaftan Studiija, Zanata, Gazzda i još mnogo toga...

Podršku organizaciji Diplomatskog zimskog bazara i ove godine pružili su Kanton i Grad Sarajevo.

Diplomatski zimski bazar otvoren je do 17.00 sati. Ulaznica košta pet KM, a djeca mlađa od 10 godina imaju besplatan ulaz u pratnji odrasle osobe. Sva sredstva bit će donirana u humanitarne svrhe.