biznis
0

U Sarajevu danas otvaranje sajma Interio 2013.

FENA
U Centru Skenderija Sarajevo danas će biti otvoren 31. međunarodni sajam šumarstva, drveta, namještaja, unutrašnjeg uređenja i drugih proizvoda od drveta Interio 2013.

Sajam Interio je spoj prezentacija i stručno-edukativnog programa, te kao takav je jednistven sveobuhvatni događaj koji prerasta u godišnju konvenciju poslovnih ljudi drvne i industrije namještaja uključujući i šumarstvo BiH i jugoistočne Evrope.

U okviru Sajma, koji će trajati do 18. marta, bit upriličeno niz propratnih manifestacija.

Prvog dana Sajma bit će upriličena ceremonija proglašenja pobjednika s takmičenja QUERCUS 2013. kada će se održati i četvrta izložba odabranih radova i dodjela nagrada za dizajn inovativnog drvnog proizvoda u okviru takmičenja kojim se promoviše dizajn namještaja i prozvoda od drveta kao najefikasnije sredstvo za povećanje konkurentnosti drvoprerađivačke i industrije namještaja u BiH.

Također, bit će postavljena i izložba Žene u dizajnu, u okviru USAID-ovog obilježavanja mjeseca marta 2013. kao mjeseca posvećenog jačanju ženskih prava.

Najavljen je i okrugli stol o temi "Razvoj radne snage - izazovi, potrebe i mogućnosti" čiji je cilj da se utvrde mogućnosti postojećeg sistema obrazovanja u odnosu na potrebe privrede, zatim identificiraju područja najznačajnijeg unapređenja, mogućih modalitete kao i nosioca aktivnosti, te omogući dijalog između obrazovnih institucija i poslodavaca.

Drugog dana Sajma bit će upriličeni Poslovni B2B susreti bh. proizvođača s agentima i kupcima s tržišta Njemačke, Velike Britanije, Švedske i Hrvatske, dok će treći dan biti održan stručni seminar o temi „Izazovi i trendovi u drvnoj industriji“.

U okviru Sajam bit će održana i 6. godišnja zajednička šumarska konferencija (JAFC), posvećena razmjeni iskustava na suzbijanju nezakonitih aktivnosti u šumarstvu, promociji i prezentaciji novih projekata i unapređenju odnosa s drvnom industrijom BiH.

U okviru Sajma bit će organiziran i niz pratećih sadržaja, saopćeno je iz VTK BiH.