biznis
0

Sparkasse Bank nudi brze i povoljne nenamjenske kredite 3u1

Sarajevo-x.com
Kenan Đonko
Kenan Đonko
Sparkasse Bank je, odmah po završetku specijalne ponude stambenih kredita, pokrenula novu akciju brzih i povoljnih nenamjenskih kredita 3u1 u trajanju od dva mjeseca.

Krediti su dostupni po nominalnoj kamati od 6,49 posto na rokove do tri, a 7,49 na rokove do 10 godina, sa maksimalnim iznosom do 40 000 KM.

U bilo kojoj od ovih opcija, minimalna efektivna kamata, odnosno ukupni troškovi kredita koje klijent može snositi je 7,3 posto, a maksimalna 8,5 posto. Efektivna kamatna stopa je ovako povoljna, jer je kredit vezan za korištenje Sparkasse paketa proizvoda koji nosi popuste na naknadu za obradu kredita i do 50 posto. Dodatna pogodnost kredita je gratis MasterCard Plus kreditna kartica sa najnižom kamatnom stopom na tržištu od 8,99 posto.

"Sigurno da trenutno, uslijed jakog nadmetanja banaka sa različitim kreditnim ponudama, nije jednostavno ponuditi nešto jedinstveno. Međutim, mi smo analizirali ponude, istovremeno razmišljajući o najčešćim zahtjevima i potrebama klijenata i kreirali najbolji model kredita koji objedinjuje sve ono što je klijentu bitno. Naime, ono što je dostupno na tržištu su vrlo niske kamatne stope, ali samo na vrlo kratke rokove. Međutim, niska kamata ne pomaže klijentu ako ne može podići niti dovoljan iznos, niti uzeti kredit na dovoljno dug rok da bi imao mjesečnu ratu koju može podnijeti. Stoga smo ovaj kredit nazvali 3u1, jer ga najboljom ponudom na tržištu čini tek kombinacija tri faktora: kamatna stopa, maksimalni iznos i rok otplate, od kojih zavisi mjesečna rata za klijenta. Ako bi se uzeo prosječni iznos nenamjenskog kredita, koji se najčešće traži - 8.000 KM na rok otplate od 10 godina, mjesečna rata od 95 KM je definitivno iznos koji može podnijeti i klijent sa niskim primanjima. Osim brzog roka obrade od 48 sati, posebno smo se posvetili i instrumentima obezbjeđenja, jer je osnovni problem klijentima pronaći kreditno sposobnog jemca. Stoga nudimo fleksibilnost u smislu mogućnosti da klijent kombinuje različita obezbjeđenja kredita poput jemaca, hipoteka, polica osiguranja, depozita i slično“, rekao je Kenan Đonko, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom Sparkasse Bank.