10. do 17. augusta
133

Smještajni kapaciteti u Sarajevu gotovo popunjeni uoči SFF-a, traži se soba više

Piše: Dž. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Svi smještajni kapaciteti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gotovo su popunjeni uoči Sarajevo Film Festivala koji će biti svečano otvoren u petak, 10. augusta. Slobodne sobe se još jedino mogu naći u prigradskim naseljima.

Sudeći prema podacima s online stranica za rezervaciju smještaja poput Bookinga, većina hotela i motela je popunjeno, dok su u pojedinim ostale slobodne po jedna ili dvije sobe. U protekla 24 sata hoteli i moteli u Sarajevu rezervisani su nekoliko stotina puta.

Najjeftiniji smještaj u ponudi su sobe s jednim krevetom, udaljene nekoliko kilometara od centra grada, koje koštaju između 50 i 60 KM.

Situacija na Bookingu mijenja se svake minute s obzirom na to da sve više turista traži svoje mjesto u Sarajevu tokom festivalske groznice. Tako bi do prvog dana SFF-a svi smještajni kapaciteti mogli biti popunjeni.

Iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo još nemaju tačnih podataka o popunjenosti smještajnih kapaciteta i broju turista koji stižu u našu zemlju povodom festivala.

"Popunjenost je sigurno dobra kao i svake godine, ali nemamo tačne podatke. Možemo reći kako su bolji hoteli i druge vrste smještaja u centralnom dijelu grada popunjeni. Slobodnih soba ostalo je jedino u prigradskim naseljima ili eventualno u većim hotelima. Pravi i mjerodavan podatak niko ne može dati u ovom trenutku", kazali su nam iz Turističke zajednice KS.

Sarajevo Film Festival je iz godine u godinu sve popularniji te postaje sve značajniji u ukupnoj turističkoj ponudi Sarajeva. Ranije je najavljeno kako će Turistička zajednica KS podržati SFF sa 80.000 KM, a također će organizovati prigodne programe za otvaranje i zatvaranje festivala.

Ovogodišnji SFF, 24. po redu, održat će se od 10. do 17. augusta.