Projekt od 2,3 miliona
101

Sarajevo: Uveden noćni rad na izgradnji kružnog toka kod Energoinvesta na Pofalićima

A. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Tokom policijskog sata uveden je noćni rad na izgradnji kružnog toka na Pofalićima kod zgrade Energoinvesta, tačnije, na spoju ulica Hamdije Čemerlića i Put života na području općine Novo Sarajevo.
Kako je za Klix.ba potvrdio ministar saobraćaja KS Adi Kalem, noćni rad na izgradnji kružnog toka je uveden od sinoć, a dodao je da je to nova praksa u doba pandemije.

"Ubrzo će ovakva organizacija u noćnim satima biti uvedena i na drugim gradilištima. Sinoć sam obišao radove na kružnom toku kod Energoinvesta s direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem. Očekujemo uštede na projektu do 20 posto, a kraj radova se planira 6. maja na Dan Općine Novo Sarajevo", istakao je ministar Kalem.

Vrijednost radova na izgradnji kružnog toka kod Energoinvesta je 2,3 miliona KM. Projekt finansiraju Općina Novo Sarajevo i Direkcija za ceste KS.

"Izvođač radova je firma Strabag d.o.o. Sarajevo, a njih nadzire Zavod za izgradnju KS", dodao je ministar Kalem.

Podsjećamo, radovi na izgradnji kružnog toka kod Energoinvesta na Pofalićima su započeli 19. februara ove godine, čime će se poboljšati protok saobraćaja te rasteretiti saobraćaj iz smjera Pofalića, s obzirom na svakodnevne gužve.

Uz kružni tok radijusa 20 metara bit će rekonstruisani i krakovi ceste u dužini od 400 metara. Riječ je o jednom od projekata koji bi trebao poboljšati saobraćajnu infrastrukturu u Kantonu Sarajevo.