biznis
0

Program podsticaja Ministarstva za razvoj, poduzetništvo i obrt FBiH

FENA
Biznis servis centar Vlade Zeničko-dobojskog kantona u petak je organizovao prezentaciju podsticaja Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Cilj skupa kojem je prisustvovao veliki broj predstavnika privrednih kolektiva i udruženja s područja ZDK-a, a koji su otvorili Miralem Galijašević, premijer ZDK-a, i Velimir Kunić, ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, bio je da privrednici upoznaju mogućnosti dobijanja iznosa predviđenih za podsticaj razvoja, poduzetništva i obrta.

Prema riječima ministra Kunića, ovim podsticajima želi se doprinijeti ostvarivanju ugodnijeg poslovnog ambijenta i dati podrška realizaciji razvojnih projekata malog poduzetništva.

Pored podsticaja predviđenih za opstanak i rast subjekata male privrede dio novca predviđen je i za podršku projektima finansiranim od gradova, općina, kantona, udruženja te za podršku osnivanju i razvoju obrtničkih komora kantona i uspostavi federalne obrtničke komore, uvođenje sistema kvalitete, za manifestacije i stručne publikacije od značaja za FBiH, za projekte inovacija u 2007. i podsticaje ženama, mladim poduzetnicima i početnicima.