Privreda
0

VB Leasing BH i Yamazaki Mazak prezentirali mogućnosti kupovine tehnološki superiornih mašina

Sponzorirani članak
Vodeća leasing kuća u BiH VB Leasing i renomirana kompanija za proizvodnju CNC strojeva na svijetu Yamazaki Mazak organizovali su zajedničku prezentaciju za svoje postojeće i potencijalne klijente u prostorijama hotela Hollywood.

Cilj ovog okupljanja je bilo predstavljanje ovih vrhunskih mašina, kao i mogućnosti kupovine istih putem leasinga.

Nakon inicijalnih kontakata od prije nekoliko mjeseci i prodaje i finansiranja nekoliko mašina koje je renomirani japanski proizvođač Mazak proizveo, a VB leasing BH finansirao, između ove dvije gore navedene kompanije je potpisan ugovor o zajedničkom nastupu na tržištu Bosne i Hercegovine.

Prezentaciji se odazvao veliki broj renomiranih firmi iz cijele BiH koje su potencijalno zainteresovane ali i nekoliko njih koje već posjeduju ove mašine, a zainteresovane su za daljnju kupovinu istih. Ovom prilikom su razmijenjena i iskustva postojećih korisnika ovih tehnološki superiornih mašina i koliko je to uticalo na njihovu konkurentnost i cjelokupno poslovanje.

"Nadamo se da će saradnja ove naše dvije kompanije otvoriti neke nove mogućnosti bosanskohercegovačkim kompanijama, te tako pored najpovoljnijih uslova finansiranje ovih najsavremenijih mašina u BH, pomažemo u podizanju konkurentnosti naših BH kompanija, a opet dalje će to omogućiti i olakšati eventualne nove poslovne aranžmane sa najvećim evropskim i svjetskim kompanijama čime pozitivno utičemo na ekonomski oporavak zemlja", istakao je direktor VB Lesinga dr. sc. Slobodan Vujić.