Privreda
17

Proizvodi Medimpexa odsad i u prodavnicama dm-a

Sponzorirani članak
Sarajevski Medimpex, koji već godinama slovi kao jedna od najuspješnijih kompanija u BiH u veleprodaji lijekova, potpisao je ugovor s lancem drogerija dm - drogerie markt.

Medimpex je zastupnik mnogih poznatih svjetskih brendova u BiH kao što su ESI, Himalaya Herbals, Arkopharma, Strepsils, Relaxsan, kao i Cederroth, a može se pohvaliti i sopstvenom proizvodnjom čajeva i ulja.

"Od sada će kupci u prodavnicama dm-a širom BiH moći nabaviti neki od proizvoda iz našeg asortimana. Trenutno su to četiri vrste zubnih pasti Himalaya Herbals, te proizvodi za njegu lica i tijela", kažu iz Medimpexa.

Ova uspješna firma bavi se i projektiranjem, inžinjeringom, izgradnjom zdravstvenih objekata i isporukom, montažom i održavanjem medicinske opreme. Osnovna djelatnost firme Medimpex d.o.o. Sarajevo je prodaja, skladištenje te distribucija lijekova, farmaceutskih proizvoda, medicinske opreme, dijetetskih, kozmetičkih, higijenskih i drugih proizvoda namijenjenih zdravstvenom i komercijalnom tržištu. Usmjerena je prema skladnom i postupnom rastu i razvoju, pri tome vodeći računa o partnerstvu sa zdravstvom širom Bosne i Hercegovine.Više o ovoj uspješnoj firmi možete saznati na web stranici www.medimpex.ba

Himalaya Herbals je kompanija koja je od 1930. uključena u tada još pionirsko istraživanje za razvoj sigurnih i efikasnih prirodnih proizvoda za zdravlje i ljepotu. Svaki proizvod prolazi godine istraživanja i svaka biljka koja se koristi u Himalaya Herbals proizvodima, pojedinačno je istražena i testirana je njena učinkovitost. Uz predan rad i posvećenost više od 2.000 zaposlenih, uključujući i tim od 100 naučnika, Himalaya Herbals je izrasla u pouzdanu kompaniju kojoj se vjeruje, divi i koja se voli u više od 82 zemlje svijeta.

Koristeći spoznaje Ayurvedske medicine stare 5.000 godina kombinira se drevno i bogato znanje sa savremenim istraživačkim metodama u kreiranju izvanrednih proizvoda koji u potpunosti ispunjavaju zahtjeve današnjih potrošača. Himalaya Herbals garantuje da su njihovi kozmetički preparati učinkoviti, ali i dugoročno zdravi za upotrebu, jer ne sadrže učestalo korištene sintetičke konzervanse, kao što su paraben i drugi sastojci.