Privreda
4

Trhulj sa grupacijom Energoinvest Group na sajmu u Tirani

FENA
Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj predvodio je grupu kompanija iz Bosne i Hercegovine, koja je pod zajedničkim logom Energoinvest Group, nastupila na 21. međunarodnom sajmu u Tirani.

Uspješna realizacija projekta izgradnje dalekovoda, kojeg posljednju godinu dana izvodi kompanija Energoinvest d.d. Sarajevo, uz podršku ovog ministarstva i Vlade Federacije BiH, otvorila je mogućnost nastupa i drugim kompanijama iz BiH na ovome izuzetno kvalitetnom tržištu.

Osim kompanije Energoinvest d.d. Sarajevo, kao članice grupacije Energoinvest Group, predstavile su se i kompanije Deling d.o.o. Tuzla, Elcom d.o.o. Tuzla, Elker a.d. Ljubija - Prijedor i Energoinvest - SUE d.d. Sarajevo.

Ministar Trhulj će se tokom boravka u Tirani sastati i s predsjednikom Parlamenta Republike Albanija Ilirom Metom i ministrom energije i industrije Damianom Gjinkuriom.

Tokom ovih sastanaka bit će prezentirane mogućnosti bh. kompanija koje su predstavljene na sajmu u Tirani i potvrđen značaj ekonomske saradnje, što je neophodan uvjet za stabilnost, napredak i razvoj ovih dviju zemalja, kao i cijelog regiona, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.