Redovna sjednica
3

FERK izdao tri dozvole za proizvodnju električne energije

R. D.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na današnjoj redovnoj sjednici izdala je tri dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva: PV Group d.o.o. Stolac, DF GRADNJA d.o.o. Konjic i ELCOR d.o.o. Grude.

Privredno društvo HIFA - PETROL d.o.o. Sarajevo dobilo je izmijenjenu i dopunjenu FERK-ovu dozvolu za rad (licenciju) za trgovanje LPG-om.

Budući da je imatelj dozvole TRANSPORT PAŽIN d.o.o. Stolac izrazio namjeru nastaviti s obavljanjem energetske djelatnosti transporta naftnih derivata cestovnim saobraćajem, više nema pretpostavki za vođenje postupka trajnog oduzimanja dozvole za rad (licencije) te je FERK donio Zaključak za obustavu postupka oduzimanja dozvole.

U postupak opće rasprave upućeni su nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva ENERGOSOL d.o.o. iz Jablanice i BINGO d.o.o. Tuzla.

Sve zainteresirane osobe imaju mogućnost dostaviti svoje pisane komentare na navedene nacrte do 26.2.2020. godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu [email protected].

Na današnjoj sjednici FERK je donio dva rješenja po zaprimljenim žalbama na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.