Privreda
0

Energoinvest uspješno završio ispitivanje za posao u Albaniji

Klix.ba
Ispitivanje nosivog dalekovodnog stuba za projekt u Albaniji uspješno je izvršeno u četvrtak na Energoinvestovoj Ispitnoj stanici – Alipašin most u Sarajevu.

Ispitivanju su prisustvovali predstavnici klijenta - Elektroprenos Albanije (OST Albania), konsultanta - Fichtner i realizatora ugovora - Energoinvesta.

Radi se o iznimno važnom projektu za našu kompaniju: ugovor o izgradnji dalekovoda 110 kV Južna Albanija/Lot 2, koji je potpisan u januaru, a čiji su radovi počeli u junu ove godine. Podsjećamo da je vrijednost ugovora, kojeg finansira Njemačka razvojna banka KfW, 30,5 miliona eura, a radi se o projektu po sistemu "ključ u ruke" (Turn-key project). Ovim ugovorom Energoinvest je dobio priznanje da ostaje jedna od vodećih kompanija u regionu kada su u pitanju elektroenegetski projekti, te da uspješno prati tehnološka dostinguća u ovoj oblasti.

"Ispitivanje za spomenuti projekt je još jedan dokaz da Energoinvest sa vlastitim resursima i tehnologijom može uspješno odgovoriti najzahtjevnijim projektima. Zbog toga je važno napomenuti da je Ispitna stanica Alipašin most jedna od pet u Evropi koja aktivno radi više od 40 godina. U tom periodu ispitane su stotine dalekovodnih stubova, kako za potrebe Energoinvesta, tako i za potrebe klijenata iz zemlje i svijeta", saopćeno je iz ove kompanije.