Privreda
45

Cryo-Save kupio banku matičnih ćelija Salveo Biotechnology iz Švicarske

Klix.ba
Cryo-Save, vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija nedavno je preuzela Salveo Biotehnology, renomiranu banku matičnih ćelija sa sjedištem u Ženevi.

Potpisani ugovor podrazumijeva da Cryo-Save preuzima sve aktivnosti Salveo Biotehnologyja koje su vezane za pohranjivanje matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce.

Salveo Biotehnology, švicarska banka matičnih ćelija sa sjedištem u Ženevi, specijalizovana je za krioprezervaciju i regenerativnu medicinu, sa svim dozvolama i akreditacijama u Švicarskoj, Evropi i svijetu. Prisutni su na tržištima Švicarske, Austrije, Njemačke Italije, Španije i Portugala.

Čelnici Cryo-Savea kažu da akvizicija Salvea daje dodatnu vrijednost Cryo-Saveu i još čvršće pozicionira Cryo-Save, posebno u Evropi, gdje je Cryo-Save najveća i vodeća banka matičnih ćelija. Povećanjem udjela na tržištu u saradnji sa Salveom jača se liderska pozicija Cryo Savea i daje dodatna sigurnost svim porodicama koje su svoje povjerenje poklonile Cryo-Saveu.

"Preuzimanje švicarske banke Salveo već je donijelo pozitivne efekte za Cryo-Save Group, jer je tim Salvea sastavljen od ljudi sa značajnim iskustvom u regenerativnoj medicini, čime se dodatno pojačavaju naši kapaciteti i potencijali, i učvršćuje liderska pozicija Cryo-Save u Evropi", izjavila je Sanja Todorović Vujičić, generalna direktorica FAMILY-PLUS-a, ekskluzivnog i ovlaštenog partnera Cryo-Savea za Bosnu i Hercegovinu.

Cryo-Save je pripremio posebne pogodnosti za sve porodice u Bosni i Hercegovini koje se u martu 2014. godine odluče za Cryo-Save. Akcija pod nazivom "Prijavi se za budućnost!", nastoji da motiviše roditelje da u ranoj trudnoći, već u 4. 5. 6. i 7. mjesecu, počnu razmišljati o pohrani matičnih ćelija, da budu dobro informisani i spremni za ovako važnu odluku. Svi zainteresovani roditelji mogu pronaći informacije na www.maticnecelije.eu i na Facebooku.