Privreda
15

Četvrti Business café u hotelu Europa: Gost govornik Fuad Strik

Klix.ba
U utorak, 30.9.2014. godine, agencija Global Market Solutions d.o.o. organizira četvrti Business café koji će se održati u Atrium sali hotela Europe u Sarajevu s početkom u 10:30 sati.

Business café je događaj namijenjen poduzetnicima i menadžerima te svima onima koji to žele postati, inspiriran idejom da je ključ uspjeha učenje od najuspješnijih.

Govornici prva tri događaja su pričama o svom poslovnom uspjehu inspirirali i motivirali prisutne kako bi i oni ostvarili što veći uspjeh kroz konstantan rad i vjeru u ono čime se bave. Nakon godišnjih odmora vrijeme je da se ponovo motiviramo uz još jednu uspješnu bosanskohercegovačku poslovnu priču.

Gost govornik četvrtog Business caféa je bosanskohercegovački poduzetnik, menadžer, lider i uspješan poslovni čovjek Fuad Strik.

Fuad Strik je rođen u Sarajevu, gdje je odrastao te završio gimnaziju, a potom i Elektrotehnički fakultet. Prvi posao obavljao je u tvornici bicikala čiji je stipendista bio tokom studiranja. Nakon godinu dana rada u tvornici, dobiva posao u Energoinvestu gdje vrlo brzo napreduje zahvaljujući njegovoj samoincijativi i preuzimanju odgovornosti, ali i sposobnosti da procijeni kada i koji rizik može preuzeti.

Zahvaljujući uspješno dogovorenom poslu u Kini, Strik u Energoinvestu dobiva menadžersku poziciju koju je zadržao sve do 1991. godine kada odlučuje da napusti Energoinvest i osnuje vlastitu kompaniju. Godine 1991. Strik prvi put pokreće vlastiti biznis i osniva kompaniju ITEC. U drugoj polovini 1994. godine napušta Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu te sa porodicom odlazi u Beč. U Beču je radio za kompaniju OSTED koja posluje sa tržištem Rusije sve do druge polovine 1996. godine. Spletom okolnosti 1996. godine se vraća u BiH i postaje direktor kompanije Coca-Cola. U Coca-Coli je radio do 2005. godine, a za vrijeme njegovog upravljanja kompanija je poslovala sa dvocifrenom godišnjom stopom rasta, 65 miliona KM prihoda i 10 miliona KM neto dobiti. Godine 2005. osniva kompaniju Strik Consulting sa željom da svoje znanje stečeno kroz dugogodišnje iskustvo prenese i na druge kompanije. Strik je dobio titulu počasnog konzula Republike Finske 2011. godine.

Sigurni smo da će i ova poslovna priča inspirirati i motivirati mnoge te da će prisutni na četvrtom Business caféu biti obogaćeni novim poslovnim idejama i savjetima.

Četvrti Business café su podržali: BH Telecom d.d., Triglav osiguranje d.d. i Domoinvest d.o.o.

Napominjemo da je broj mjesta ograničen te da svi oni koji žele biti dio četvrtog Business caféa mogu poslati svoje prijave na e-mail adresu: [email protected].