Privreda
340

Bingo najavio otvaranje tržnih centara u Sarajevu i Tuzli, ali tek poslije Banje Luke

Piše: I. P.
U Banjoj Luci prošle je srijede otvoren hipermarket Bingo na mjestu nekadašnjeg Interexa, a na površini od oko 2.600 kvadratnih metara. Iz ove bh. kompanije najavljuju otvaranje tržnih centara u Sarajevu i Banjoj Luci.

Riječ je o 156. poslovnici Binga i 22. na području RS-a, a Banjalučanima novi hipermarket nudi preko 70.000 artikala.

Kako je za Klix.ba rekla Tatjana Paunoski, glasnogovornica kompanije Bingo, Banja Luka bi do kraja godine trebala vidjeti početak gradnje još jednog objekta.

"Novi objekat u Banjoj Luci bi se ove godine trebao početi graditi u blizini novootvorene poslovnice. Riječ je o tržnom centru koji će veličinom biti veći od centra u Bihaću. Radi se zajedno sa partnerima kao što su Cinestar, S Oliver, Deichmann i Carpisa. Dakle, riječ je o tržnom centru koji će pored hipermarketa Bingo imati i poslovnice spomenutih partnera i još neke sadržaje", rekla je Paunoski dodavši da je novootvoreni hipermarket izuzetno posjećen od otvorenja do danas.

Kada je riječ o gradnji u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, sličan tržni centar nakon Banje Luke može se očekivati i u glavnom gradu.

"Prostori tog formata planiraju se u Sarajevu i Tuzli, ali bez konkretnih detalja i datuma početka gradnje", rekla je Paunoski.

Datum otvaranja poslovnice Binga u Goraždu još nije potvrđen, ali se očekuje da će to biti krajem mjeseca marta, a najvjerovatnije 27. marta. Uz market će svoje mjesto pronaći kuglana, apoteka, butici te restoran sa igraonicom.