Privreda
162

BH Telecom donira 1.191.000 KM ugroženim područjima

Klix.ba
Nadzorni odbor BH Telecoma d.d. Sarajevo je, na svojoj 193. sjednici, održanoj 29.05.2014.godine, usvojio inicijativu generalnog direktora Nedžada Rešidbegovića i članova Uprave kompanije o upotrebi sredstava predviđenih za donacije u 2014. godini.

Tako će sva sredstva predviđena za donacije pravnim licima u 2014. godini, u iznosu od 1.191.000 KM, biti donirana u svrhu pomoći stanovnicima u općinama pogođenim poplavama.

Zaključak će biti proslijeđen nadležnom ministarstvu na saglasnost te će, u skladu sa njihovim uputama, sredstva biti i uplaćena.

Pomoć iz ove donacije realizirat će se u 27 općina pogođenih poplavama, i to: Sanski Most, Ključ, Zenica, Maglaj, Žepče, Zavidovići, Kakanj, Olovo, Vareš, Tuzla, Srebrenik, Čelić, Gračanica, Doboj Istok, Doboj Jug, Kalesija, Sapna, Teočak, Lukavac, Živinice, Banovići, Šamac, Bijeljina, Distrikt Brčko, Vogošća, Odžak i Orašje.

Ukupni iznos donacije je 1.191.000 KM, što predstavlja do sada najveću donaciju u ovu svrhu. Ovim činom BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija, nastavlja misiju pomaganja stanovništvu na općinama ugroženim poplavama.