Posao
0

Kako se nositi sa dosadnim radnim kolegama

Sarajevo-x.com
Sigurno vam često bude teško razgovarati sa dosadnim kolegom na poslu. Provesti čitav dan na poslu okruženi ljudima koji vam neprestano dosađuju ponekad se čini kao nemoguća misija. Na Internetu smo za vas pronašli nekoliko savjeta kako da što učinkovitije provedete vrijeme na poslu, ispunjavate radne zadatke i da ne dozvolite drugom da vas maltretira svojim prisustvom.

Imati povjerenje u sebe

Dovoljno je imati povjerenje u sebe i osjećati da ste prevazišli vrijeme nezrelosti i da ste dovoljno fokusirani na vlastite ciljeve i na izvršavanje misije firme u kojoj radite. Slobodno se udaljite od kolega koji ne znaju iskoristiti vrijeme na pravilan način i nemaju iste ambicije kao vi.

Misliti na sebe i svoj rad

Hodajte i ponašajte se kao da imate vodeću ulogu u firmi,. Ne obraćajte pažnju na druge, mislite samo na sebe i svoj rad. Sa simpatijom gledajte na radne kolege, ali ostajte izvan njihovog načina razmišljanja i površne komunikacije.

Prisjetiti se slabosti kolege

Kad god vaš kolega kaže nešto negativno ili kad vam se nađe u intimnom prostoru, dozovite u mislima njegoovu slabost u određenoj oblasti, za koju samo vi znate. Smijte se u sebi svaki put kad vidite kolegu, ali se fino ophodite prema njemu. I tada, ne samo da će vas prestati uznemiravati, nego će i glupavo izgledati ako vam se ponovo obrati s nekim tračem.

Ostati pozitivan Uvijek ostanite pozitivni i sastavite listu imena ljudi koji vam dosađuju. Potom konstruišite način na koji biste željeli izbjeći privatni kontakt sa dotičnom osobom. Nakon što okončate pisanje, pocijepajte papir u cijelosti, a zadržite u mislima ono o čemu ste pisali. Uzevši sve ranije u obzir, imat ćete uspješan dan na poslu.