biznis
0

Porezna zapečatila Bife Klub SDP, Pub Pirat, Fast Food Halal...

Klix.ba
Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Porezna uprava FBiH je nastavila sa kontrolom obveznika fiskalizacije.

U utorak u popodnevnim i kasnim noćnim satima izvršila je kontrolu obveznika fiskalizacije na području Kantona Sarajevo, općinama Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo za koje prema obavještajno-istražnim podacima postoje saznanja da krše odredbe Zakona o fiskalnim sistemima.

Izvršeno je ukupno 14 kontrola obveznika fiskalizacije i zbog utvrđenih nepravilnosti privremno ispostavljeno ukupno 15 prekršajnih naloga, kojima su izrečene novčane kazne u iznosu od 32.500,00 KM. U toku kontrola zatečeno je 16 neprijavljenih radnika (rad na crno).

Porezna uprava FBiH je objavila da je zapečaćeno sedam objekta: UR Rajvosa, UR Meza Bor, UR Buffet Klub SDP, Šeherzada d.o.o. PJ Fast Food Halal, UR Pub Pirat, Caffe Bar Mango i Caffe bar Napol.

Vlasnik caffe bara Rajvosa: Nije riječ o mom objektu

Nakon objave ovog saopštenja redakciji portala Klix.ba javio se vlasnik UR Rajvosa Mehmed Kekić želivši da obavijesti naše čitaoce i svoje goste da ovaj popularni kafić nije zapečaćen, te da je najvjerovatnije riječ o nekom drugom objektu sa istim imenom.

Iz Porezne uprave su nam potvrdili da je riječ o drugom objektu u ulici Mudželeti 1, vlasnika Dženite Bezdrob i Dževada Hesarbanija.

Povodom objavljivanja informacija da je Porezna uprava FBiH zapečatila ugostiteljski objekt "Klub SDP-a" u Sarajevu, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo Fikret Musić izjavio je za Fenu da navedeni ugostiteljski objekt nije u vlasništvu te stranke.

"Riječ je o ugostiteljskom objektu u vlasništvu Envera Muhića kojem SDP iznajmljuje svoj prostor u ulici Branislava Đurđeva, a SDP uredno plaća porez na prihod od iznajmljivanja tog prostora", pojasnio je Musić.