biznis
83

Poduzetnički centar Networks na Poslovnom forumu BiH i Republike Turske

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U sklopu službene dvodnevne posjete predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denisa Zvizdića premijeru Republike Turske Ahmetu Davutogluu, nalaze se i predstavnici kompanije Networks, Bojana Škrobić-Omerović i Edin Mehić, kao jedni od predstavnika bh. tima iz oblasti IT tehnologija.

Pored zvaničnih sastanaka koje de imati delegacija Vijeća ministara Bosne i Hercegovine s delegacijom Republike Turske, planirano je i održavanje PosIovnog foruma na kojem će učestvovati najviši zvaničnici dviju zemalja, kao i predstavnici najznačajnijih bh. i turskih kompanija.

Cilj ovog Poslovnog foruma je razgovarati o mogućnostima saradnje i ulaganja u bosanskohercegovačku privredu i na taj način stimulirati razvoj malih i srednjih preduzeća u BiH, kao i predstaviti projekte i mogućnosti za razvoj poslovanja i investicija u mlade čime bi se ohrabrile nove poslovne inicijative i promovisala BiH.

"Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine za učešće u Poslovnom forumu BiH i Turske. Izuzetna je čast predstavljati mlade poduzetnike, promovisati zapošljavanje mladih i inovacije u poslovanju te kroz ove teme dati podršku razvoju domadih i stranih ulaganja u naše društvo", izjavila je Bojana Škrobić-Omerović, direktorica Networksa.

Škrobić-Omerović smatra, da su upravo ovakvi Poslovni forumi između dvije zemlje ključni uspjeh razvoja jednog, a tako i drugog društva u ekonomskom, turističkom, poljoprivrednom i svakom drugom pogledu:

"Ovo je idealna i jedinstvena prilika sjesti za stol s vodedćm turskim kompanijama i razmjeniti iskustva, prenijeti i pozitivna i negativna iskustva, ostvariti buduću eventualnu suradnju sa kompanijama sličnih sfera djelovanja i na taj način ojačati ekonomiju zemalja“.

Upravo će se Škrobić-Omerović i Mehić fokusirati na teme zapošljavanja mladih, investicija i pokretanja biznisa s osvrtom na tenutno stanje u zemlji i regionu.