biznis
323

Počela treća CEO konferencija u Domu mladih

Klix.ba
(Foto: Vanja Čerimagić)
U sarajevskom Domu mladih danas je zvanično otvorena treća CEO konferencija, u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i saradnji sa partnerima koja je okupila 600 učesnika iz Bosne i Hercegovine i regije.

Pozdravni govor je održao dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. Željko Šain, a prisutnima se obratio i prof. dr. Elvir Čizmić, Rukovodilac katedre za menadžment i organizaciju, kao i organizatori Armin Talić i Šejla Vatreš.

Govornici će svojim sjajnim pričama o uspjehu, koje su zasnovane na njihovom ličnom iskustvu motivirati učesnike u Domu mladih. Cilj same Konferencije je podstaći mlade u Bosni i Hercegovini na proaktivnost, što govori i njen slogan "Dare to make a step".

Armin Talić, rukovodilac Centra za preduzetništvo i upravljanje znanjem Ekonomskog fakulteta je o samoj Konferenciji rekao: "CEO je sjajan način za promovisanje nepoznatih, a vrlo uspješnih poslovnih priča tako što se fokus stavlja na put, borbu i ustrajnost u ostvarenju njihovih ambicija, posebno zbog toga što nisu odustajali na tom putu. Mladi se poistovjećuju sa tim pričama i to dokazano predstavlja kvalitetan vid motivacije koji pokreće mlade ka ostvarenju svojih ciljeva".

Konferencija se nastavlja i sutra, u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, od 11h. Učesnike očekuju aktivnosti kroz koje će moći svoja stečena znanja primijeniti i dodatno proširiti. Odabrani studenti će se takmičiti za najboljeg zaposlenika u okviru aktivnosti "Wanted: Million Dollar Employee“, gdje će se predstaviti vodećim kompanijama u BiH. CEO konferencija ove godine uvodi i novu aktivnost, StartUp EXPO, idealnu za mlade preduzetnike kojima se pruža mogućnost prezentovanja start-up projekata, rješenja ili kompanija. Također, sutra će učesnici imati priliku usavršiti svoje vještine kroz učešće na radionicama poznatih kompanija, te popiti kafu sa uspješnim ljudima iz sfere biznisa, kulture, nauke i umjetnosti.

Detaljnije o Konferenciji koja je u toku možete pronaći na oficijelnim Facebook, Twitter i Instagram stranicama CEO konferencije.