biznis
87

Otvoren Toyota prodajno-servisni centar u Tuzli

(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U prisustvu brojnih zvanica, svečanim presijecanjem vrpce večeras je u Tuzli otvoren prvi Toyota prodajno-servisni centar. Tom prilikom pretpremijerno je predstavljen najnoviji model automobila Toyota Corolla čija će zvanična prodaja u Bosni i Hercegovini početi za sedam dana.

Svi ljubitelji ovog japanskog proizvođača automobila najnovije modele moći će pogledati u novom prodajno-servisnom objektu koji je opremljen po posljednjim standardima.

Glavni "krivac" za otvaranje ovog savremenog prodajno-servisnog centra u Tuzli je firma Expo Auto koja je zvanično postala ovlašteni Toyotin prodavac i serviser.

"Na štetu svih kupaca koji su ranije vozili Toyotu, Tuzla određeni vremenski period nije imala Toyotin ovlašteni prodajno-servisni centar. Ovo je veliki korak za Tuzlu, s obzirom da je Toyota najprodavaniji brend u svijetu. Mi ćemo se truditi da na području tuzlanske regije, ali i šire, unaprijedimo situaciju generalno kada je Toyota u pitanju jer je riječ o premium brendu koji ima najlojalnije kupce i nama je drago da smo dio svega toga", kazao je za Klix.ba direktor firme Expo Auto Zlatan Bečić.

U prodajno-servisnom centru, koji je smješten u ulici Prve tuzlanske brigade broj 2, trenutno su zastupljeni aktuelni Toyotini modeli koji su interesantni za bh. tržište, a među njima su Yaris, Auris, Corolla, Avensis i RAV4.

Također, najavljen je i dolazak modela Land Cruiser koji bi se u tuzlanskom prodajno-servisnom centru trebao pojaviti okvirno za mjesec dana.

"Bitno je reći da je prije mjesec dana izašla nova Toyota Corolla koju mi već imamo u našem salonu i pozivamo sve zainteresovane da dođu te je testiraju, jer imamo zastupljena demo vozila. Ovom prilikom bih istakao i priču o Toyotinim vozilima na hibridni pogon. Mi imamo već nekoliko modela u našem salonu, a čak imamo i RAV4 hibrid kao demo vozilo koje se također može probati. Hibrid je budućnost, a Toyota je sigurno vodeća u oblasti hibrida. Oni su to patentirali i to zasigurno najbolje znaju da rade, a mi sada idemo ka tome da što više utičemo na tržište te približimo ovu priču koja će sigurno za deset do 15 godina biti daleko više rasprostranjena", naglasio je Bečić.

Svečanom otvaranju prodajno-servisnog centra u Tuzli prisustvovali su i Akira Kimura ispred kompanije Toyota Adria i direktor kompanije Toyota BiH Damir Višošević.