biznis
0

Neizdavanje fiskalnog računa zatvorilo pivnicu u Prijedoru

SRNA
Prijedor
Prijedor
Poreska uprava Republike Srpske zapečatila je noćas novootvorenu pivnicu Molly Malone u Prijedoru zbog neizdavanja fiskalnog računa i zabranila joj rad na period od 30 dana, rekao je Srni menadžer pivnice Danijel Surtov.

On je naglasio da se u ovom lokalu izdaju fiskalni računi i da je u pitanju bila greška radnika, te smatra da je pogubno zatvarati lokal na mjesec dana i 15 radnika na taj način ostaviti bez primanja.

"Mislim da je u današnje vrijeme velike krize i još veće nezaposlenosti u najmanju ruku neodgovorno izricati zabranu rada prilikom prve kontrole. Vjerujem da bi jednake efekte po fiskalnu disciplinu dale i rigorozne novčane kazne, a radnici bi bili pošteđeni", rekao je Surtov.

Na ulazu u pivnicu istaknuto je obavještenje Poreske uprave Republike Srpske da lokal neće raditi od 11. januara do 10. februara, a vrata su zapečaćena uz upozorenje da je povreda pečata krivično djelo. U zapisniku Poreske uprave Republike Srpske navodi se da vlasnik lokala ima pravo na žalbu u roku od 15 dana, ali da žalba ne odgađa izvršenje.

U Poreskoj upravi Republike Srpske Srni je rečeno da se detaljnije informacije mogu dobiti u utorak, 15. januara, te da su u toku redovne aktivnosti ove institucije u kojima su "na meti" oni koji ne izdaju fiskalne račune, nemaju fiskalne kase ili imaju lažne.