biznis
62

Navigator.ba oficijelna mapa Sarajevo Film Festivala

Klix.ba
Najstarija interaktivna mapa grada Sarajeva, www.navigator.ba, bit će oficijelna mapa jubilarnog dvadesetog izdanja Sarajevo Film Festivala. Ovom prilikom je kreirano nekoliko novih lista koje će korisnicima biti dostupne do kraja Festivala.

Na ovaj način će svi ljubitelji sedme umjetnosti imati pregled glavnih lokacija, kina, kao i odabranih sekcija ovogodišnjeg Festivala, a to su Takmičarski program sa svojim igranim, dokumentarnim i kratkim filmovima, program Otvoreno kino i Dječiji program.

Ovo je rezultat saradnje kompanije Atlantbh, autora i vlasnika Navigatora sa najvećim regionalnim filmskim festivalom.

Izražavajući svoje zadovoljstvo ostvarenom saradnjom, generalni direktor kompanije Atlantbh, Damir Ibrišimović zahvalio se predstavnicima SFF-a što su prepoznali mogućnosti koje nudi www.navigator.ba.

“Ovom saradnjom ćemo pomoći svim posjetiocima Sarajevo Film Festivala da ostanu u toku sa programskim dešavanjima, ali i da na brz i jednostavan način pronađu sve željene festivalske lokacije“, istakao je Damir Ibrišimović, generalni direktor kompanije Atlantbh.

Istakao je da će nove liste koje su kreirane sigurno povećati broj korisnika najstarije interaktivne mapa grada Sarajeva.

“Sarajevo Film Festival svake godine ugosti veliki broj gostiju iz cijelog svijeta, a hotelski kapaciteti su zadnjih nekoliko godina konsantno popunjeni u vrijeme trajanja Festivala. Zbog toga će ova saradnja onima koji prvi put dolaze u naš grad, sigurno umnogome olakšati snalaženje i planiranje svakodnevnih aktivnosti“, naveo je Ibrišimović.

Navigator.ba dostupan je kao web aplikacija za desktop i mobilne uređaje, te kao nativna aplikacija, za iOS i Android uređaje. Ovaj najpopularniji gradski vodič sa 35.000 jedinstvenih posjetitelja svakog mjeseca, već više od 10 godina pruža informacije o ulicama, trgovima, objektima i događajima u Sarajevu, a odnedavno i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Uz pomoć sve većeg broja vjernih korisnika, svakodnevno se dodaje novi i ažurira postojeći sadržaj, a trenutno je posjetiteljima na raspolaganju više od 4500 objekata i oko 1300 ulica.