biznis
0

Nakon istrage o poslovanju FDRR-a i Agrokomerca prijavljeno osam osoba

FENA
U sklopu provođenja istrage vezane za poslovni odnos između Federalne direkcije robnih rezervi i Agrokomerca d.d. Velika Kladuša, Federalna uprava policije dostavila je 07. aprila Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv osam osoba.

Prijavljeni su H. D. (1951.) iz Sarajeva, I. D. (1952.) iz Bugojna, M. M. (1954.) iz Velike Kladuše, S. Š. (1964.) iz Velike Kladuše, M. D. (1961.) iz Ilidže, M. D. (1961.) iz Sarajeva, S. K. (1973.) iz Sarajeva i H. K. (1962.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da su počinili više kaznenih djela "zlouporaba službenog položaja ili ovlaštenja", "krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava", "zlouporaba povjerenja", "neprijavljivanje kaznenog djela ili počinitelja" i kazneno djelo "nesavjestan rad u službi".

"Postupajući po nalogu Kantonalnog tužiteljstva i na temelju Izvješća Federalne financijske policije postoji osnov sumnje da su navedeni bilo kao službene osobe Federalne direkcije robnih rezervi ili pak poduzeća Agrokomerc d.d. Velika Kladuša počinili kaznena djela na način što su, nakon što je krajem 2006. godine konstatiran manjak robe u skladištu poduzeća Agrokomerc a sukladno Ugovoru o skladištenju robna, pribavili nove - lažne popisne liste uskladištenih roba u kojima su bili neistiniti podaci te na temelju njih dostavili Vladi FBiH Izvješće o poslovanju Federalne direkcije robnih rezervi za 2006. godinu u kojem je navedeno da robe robnih rezervi koje su uskladištene u Agrokomercu odgovaraju količinama iz Ugovora", navodi se.

"Na taj je način oštećena Federalna direkcija robnih rezervi u iznosu od gotovo 200.000 KM, a istovremeno pribavljena korist navedenom poduzeću u istom iznosu", ističe se.

U toku su daljnje kriminalističko-operativne radnje na tom predmetu.