biznis
794

Mljekara "Inmer" iz Gradačca osvojila Zlatnu medalju za kvalitet

Klix.ba
Na 42. Sajmu šljive u Gradačcu danas je mljekari "Inmer" dodijeljena Zlatna medalja za kvalitet za Dukat tekući jogurt 3,2 posto mliječne masti proizveden u mljekari "Inmer" u Gradačcu.

Kvalitet Dukat tekućeg jogurta i drugih proizvoda koji su bili u konkurenciji za osvajanje priznanja, provjeravala je stručna komisija sačinjena od predstavnika Sajma i Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu.

Ovo je još jedno u nizu priznanja za kvalitet mljekari Inmer koja posluje u okviru kompanije Lactalis BH.

Na ceremoniji dodjele nagrade, Zlatnu medalju za Dukat tekući jogurt 3,2 posto mliječne masti preuzeo je direktor mljekare "Inmer", Bože Vidić.

"Prepoznavanje kvalitete, kako od strane stručne javnosti, tako i od više miliona potrošača rezultat je konstantnog ulaganja u naše proizvodne pogone i tehnologiju u Bosni i Hercegovini. Do sada je u mljekaru 'Inmer Lactalis Group' uložio preko 16,5 miliona KM, a u ovoj godini bit će uloženo dodatnih 2 milona KM kako bi kvalitet proizvoda uvijek bio na maksimalnom nivou", istakao je voditelj marketinga kompanije "Lactalis BH", Haris Kadenić.

Iz proizvodnih pogona "Inmera" na police u trgovinama širom BiH i zemalja regiona, svakodnevno stižu proizvodi nastali od svježeg bosanskohercegovačkog mlijeka, a prema recepturama, znanju i dugogodišnjem iskustvu francuskog Lactalisa te uz pomoć mladog tima domaćih stručnjaka.

Na taj način, osim za mljekaru "Inmer", ovo je priznanje i za više od 3.600 farmera iz Bosne i Hercegovine od kojih Inmer otkupljuje mlijeko za proizvodnju za preko 60 proizvoda robnih marki Dukat, Brzo&Fino, Dar prirode i Domaće blago.