Sarajevo
136

Medicina, stomatologija ili farmacija: Univerzitet SSST obrazuje stručne kadrove za budućnost

Univerzitet SSST
Univerzitet SSST
Univerzitet SSST (Sarajevska škola za nauku i tehnologiju) je jedna od najprestižnijih visokoškolskih ustanova u regionu, koja nudi jedinstvene programe studija u različitim oblastima, uključujući i medicinu, stomatologiju i farmaciju.

Zašto izabrati studij medicine, stomatologije ili farmacije na SSST-u?

  • Kvalitetna nastava i stručni kadrovi: Univerzitet SSST ima visokokvalifikovane profesore i akademsko osoblje koji su stručnjaci u svojim poljima. Njihovo iskustvo i znanje omogućavaju studentima da steknu relevantne vještine potrebne za uspjeh u svojoj profesiji.

  • Savremena oprema: Studenti imaju priliku da uče i rade na najnovijoj opremi koja se koristi u medicinskoj, stomatološkoj i farmaceutskoj praksi, što im omogućava da steknu praktična iskustva i vještine koje su od velikog značaja za njihov budući profesionalni razvoj.

  • Mogućnost istraživanja i inovacija: Studenti imaju priliku da učestvuju u istraživačkim projektima i tako razvijaju nove metode dijagnostike, liječenja i prevencije bolesti i drugih medicinskih stanja, uz sveobuhvatan multidiscipliniran pristup. Ova mogućnost istraživanja doprinosi njihovom akademskom razvoju i omogućava im da budu dio globalnog medicinskog napretka.

Univerzitet SSST
Univerzitet SSST

Sarajevo Medical School stavlja snažan fokus na praktično učenje i kliničke rotacije. Studenti tako stječu radno iskustvo u stvarnim kliničkim situacijama i rade sa pacijentima pod nadzorom regionalno priznatih stručnjaka. Pored praktične primjene naučenog, imaju priliku za razvoj vještina komunikacije i timskog rada.

Studij medicine je priznat od Fondacije za napredak međunarodnog medicinskog obrazovanja i istraživanja (FAIMER) pri Edukacijskoj komisiji za strane medicinske diplomce (ECFMG), a upisan je i u Svjetski direktorij medicinskih škola. Ovakve kvalifikacije osiguravaju međunarodnu validaciju diplome, bez obzira da li se radi o globalnim mogućnostima zaposlenja ili daljnjem usavršavanju u medicinskoj profesiji.

Univerzitet SSST
Univerzitet SSST

Budući doktori medicine imaju mogućnost da se tokom studija pripreme za polaganje specijalističkog ispita za medicinsku licencu za rad u SAD-u, ukoliko žele nastaviti svoju karijeru u inozemstvu. Doktori medicine sa Univerziteta SSST mahom su zaposleni pri javnim i drugim institucijama širom BiH, ali i Evrope i SAD-a.

Studenti farmacije i stomatologije kontinuirano posjećuju najveće nacionalne laboratorije i medicinske ustanove, te prate najnovije trendove u razvoju opreme i primjeni različitih pristupa u dijagnostici i liječenju.

Bez obzira da li ćete izabrati medicinu, stomatologiju ili farmaciju, dobit ćete sveobuhvatno obrazovanje i pripremiti se za uspješnu karijeru u jednoj od nabrojanih profesija. Kombinacija kvalitetne nastave, praktičnih iskustava i mogućnosti istraživanja čini Univerzitet SSST pravim izborom za posvećene profesionalce budućnosti, koji će pouzdano brinuti o našem zdravlju.

Za više informacija o upisu i prijemnim ispitima, kontaktirajte nas putem email adrese [email protected] ili pozivom na broj 033/975-002.