biznis
0

Libijci zainteresirani za investiranje u profitabilne programe u BiH

FENA
Želimo investirati u privredu Bosne i Hercegovine, a grupaciju MIMS smo prepoznali kao idealnog poslovnog partnera, riječi su članova delegacije eksperata libijske vlade koji su danas s Abdulhakimom Misuratijem na čelu posjetili preduzeće "Klas" i grupaciju MIMS.

Libijska delegacija, koja istovremeno predstavlja Libijski državni fond za investicije, izrazila je spremnost da, u partnerstvu s grupacijom MIMS, investira u profitabilne programe u BiH.

"Tokom ove posjete uvjerili smo se u izuzetno visok tehničko-tehnološki nivo i poslovnu sposobnost 'Klasa' i članica grupacije MIMS“, kazao je Misurati, saopćeno je iz 'Klasa'.

Vlasnik grupacije MIMS Mujo Selimović zahvalio je libijskoj vladi za podršku u realizaciji projekta „Jafara Co. Food Industry“ u Libiji. Izrazio je zadovoljstvo što su proizvodi „Klasa“ i „Sarajevske pivare“ već duže vrijeme prisutni i prihvaćeni na tržištu ove prijateljske zemlje.

"Zadovoljstvo mi je suradnju s Libijom nastaviti i u Bosni i Hercegovini", kazao je Selimović gostima, obećavajući da će im uskoro dostaviti konkretne projekte.