biznis
74

Kompanija ROX d.o.o. otvorila poslovnicu u Importanne centru u Sarajevu

Jedna od vodećih kompanija u regiji ROX d.o.o. iz Orašja sa centralom za Jugoistočnu Evropu u Zagrebu, otvorila je juče 10.02. poslovnicu u Sarajevu u trgovačkom centru Importanne.

Kompanija se bavi veleprodajom asortimana široke potrošnje kao što su autooprema, autokozmetika, sredstva za čišćenje, kuhinjski program, kupaonička galanterija, biciklistički program, alat, igračke i drugi neprehrambeni proizvodi široke namjene.

Direktor kompanije ROX d.o.o. Orašje Anđelko Brkić kaže da je ovo je druga poslovnica koju su otvorili u BiH, pored benzinskih pumpi u Orašju i Modriči, u Banjoj Luci se može naći poslovnica sa salom uzoraka.

"Već dugo vremena radimo na širenju poslovanja u BiH, stoga smo osjetili potrebu da otvorimo poslovnicu u Sarajevu koja ima za cilj da našim stalnim i potencijalnim kupcima dočara ozbiljnost kompanije. Kupci imaju mogućnost da se lično uvjere u kvalitetu naših robnih grupa koje nudimo na tržištu kroz naš izložbeni prostor-kazao je Brkić.

Otvaranjem poslovnice u Sarajevu, kupcima se nudi veliki izbor asortimana na jednom mjestu, kako za benzinske pumpe, tako za domaćinstvo. U ponudi su proizvodi poznatih svjetskih brendova među kojima kojima su: Wunder-Baum,, Nigrin, Armorall, WD40, Profex-Unitec, All Ride, Osram KH-7, Philips, Disney i mnogi drugi.

Cilj poslovanja kompanije ROX d.o.o. je distribucija robe na području BiH, koja se ogleda u proširenju poslovne saradnje sa već postojećim kupcima, kao i ostvarivanje nove saradnje. Kompanija ROX d.o.o. na BiH tržištu prisutna je već preko 25 godina, gdje zapošljavaju oko 70 djelatnika, sa predstvaništvima u Hrvatskoj (sa takođe 70 zaposlenih), Srbiji i Kosovu.

Profesionalno iskustvo, odnosi s partnerima kojih je svakim danom sve više, rezultirali su visokom kvalitetom usluge koja se ogleda u poslovnim uspjesima, ali i brojnim priznanjima kompanije "ROX".