biznis
0

Klas neće prisustvovati sastanku federalnog premijera s predstavnicima mlinsko-pekarske industrije

FENA
Sarajevska firma "Klas" ne želi prisustvovati sastanku premijera Federacije BiH i federalnog ministra trgovine s predstavnicima mlinsko-pekarske industrije, proizvođačima ulja i mlijeka i veletrgovcima.

Za "Klas" je, naime, neprihvatljivo da učesnik na sastanku bude predstavnik nelegalnog sindikata, "koji svojim medijskim istupima konstantno nanosi štetu i narušava ugled ove firme i njegovih više od 1.350 uposlenika".

-Njegove tvrdnje da se u "Klasu" ne poštuju zakoni BiH su neutemeljene i neistinite, radi obmanjivanja javnosti, navodi se u saopćenju "Klasa".

Dodaje se da su kriteriji po kojima su kompanije pozvane na sastanak s predstavnicima Vlade FBiH potpuno nejasni, a nije ni dostavljen nikakav prijedlog materijala za sastanak.

U "Klasu" su iznenađeni da na sastanak nisu pozvani predstavnici javnih preduzeća Elektroprivreda BiH i Sarajevogas, koji svojim cijenama značajno određuju cijene industrijskih proizvoda.

-Bez obzira na činjenicu da Vlada FBiH nije ispoštovala prethodne dogovore o prodaji pšenice iz robnih rezervi, spremni smo, uvažavajući naprijed navedeno, dati svoj doprinos u rješavanju ovog pitanja, uz pretpostavku da Vlada FBiH ponudi program s realnim osnovama, koji za posljedicu neće imati ugrožavanje poslovanja ono malo kompanija u BiH koje u vrlo teškim uslovima posluju i ispunjavaju sve obaveze, navodi "Klas".