Prijavite se
31

Jobstep: Velika potražnja za stručnjacima ugradnje solarnih panela u Njemačkoj

Jobstep
Jobstep
Dok Njemačka nastavlja svoju ambicioznu tranziciju prema čistoj, zelenoj energiji, zemlja sada doživljava eksplozivnu potražnju za stručnjacima u oblasti solarnih tehnologija.

Među najtraženijima su monteri solarnih panela, ključni stručnjaci koji će pomoći Njemačkoj da postigne svoje ciljeve u obnovljivoj energiji.

Njemačka je već postavila jasne ciljeve za smanjenje emisija ugljičnog dioksida i povećanje udjela obnovljivih izvora energije u ukupnoj potrošnji. S obzirom na povoljne vladine poticaje, pad cijena solarnih tehnologija i rastuće interesovanje javnosti za održive izvore energije, solarni sektor je doživio značajno proširenje u posljednjim godinama.

Međutim, kako sektori rastu, tako raste i potreba za kvalificiranom radnom snagom. Prema najnovijim izvještajima, postoji ozbiljan nedostatak kvalificiranih montera solarnih panela koji su sposobni postaviti i održavati novoinstalirane solarne sisteme.

"Njemačka je na pragu energetske revolucije. Kako nastavljamo s ekspanzijom u solarnom sektoru, potreba za stručnjacima poput montera solarnih panela postaje sve izraženija. Ovo je izuzetna prilika za one koji žele biti na čelu ove transformacije", kažu stručnjaci iz ove oblasti.

Industrija je prepoznala ovaj nedostatak i reagira pružanjem obuka i programa certificiranja za buduće montere solarnih panela. Uz to, mnoge kompanije pružaju privlačne pakete pogodnosti kako bi privukle i zadržale visoko kvalificirane zaposlenike.

Nema sumnje da će solarna energija imati središnju ulogu u energetskoj budućnosti Njemačke. Kako se ta budućnost bliži, jasno je da će monteri solarnih panela biti na čelu te promjene, osiguravajući svjetliju, održivu budućnost za sve. Ako razmišljate o karijeri u solarnoj industriji, sada je pravo vrijeme da se uključite.

Sve zainteresirane sa završenom elektro ili sličnom strukom pozivamo na razgovor za posao montera solarnih panela u Njemačkoj. Razgovor će se održati 24.08.2023. godine u Bijeljini, te iako je poželjno, za ovu priliku nije potrebno poznavanje njemačkog jezika!

Za sve kandidate koji se pridruže timu bit će osigurana obuka prije početka rada.

Iskoristite priliku da postanete dio vodeće industrije obnovljive energije u srcu Europe i prijavite se već danas!

Važno je istaknuti da organizatori ovog razgovora sa njemačkim poslodavcem učestvuju u putnim troškovima svih kandidata na dan razgovora.