Promo
17

IT kompanija Symphony bila domaćin članovima Talijanske unije privrednih komora

Otkako su otvorili vrata svog tehnološkog centra (Zlatna dolina br. 1) na Trebeviću, IT kompanija Symphony je napravila značajan iskorak na lokalnom tržištu u kreiranju radnog okruženja koje na prvo mjesto stavlja potrebe uposlenika i evoluira u skladu sa istim.

Osim toga, u godinu dana od otvorenja bili su domaćin brojnim događajima koji su okupili utjecajne ljude iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

Sredinom ove sedmice su, u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom u Bosni i Hercegovini i Bit Alijansom, bili domaćini institucionalnoj posjeti italijanske delegacije. Tim povodom, održana je radionica pod nazivom "Workshop on Relationships between Chambers for SME's," a poseban fokus tokom razgovora stavljen je na temu digitalizacije.

Dino Osmanović, izvršni direktor Symphonyja u Bosni i Hercegovini i Irfan Godinjak, Head of Service Delivery, članovima delegacije predstavili su uspješno poslovanje IT kompanije Symphony kroz numeričke pokazatelje rasta kompanije na globalnom nivou, utjecaj na lokalni IT ekosistem, te kompanijsku kulturu koja podstiče razvoj talentiranih inženjera i inženjerki u Bosni i Hercegovini.

"Symphony trenutno broji preko 600 zaposlenih u 12 država svijeta, a planiramo i dalje širenje. U Bosni i Hercegovini, pored našeg centra u Sarajevu aktivno radimo na razvoju drugih inženjerskih centara širom države, prije svega Banja Luke i Tuzle", istaknuo je Dino Osmanović tokom razgovora.

Potencijal koji posjeduje IT industrija u Bosni i Hercegovini, ali i sve impresivne rezultate, Dino Osmanović, Irfan Godinjak i članovi Bit Alijanske predstavili su Andrei Preteiju, predsjedniku Talijanske unije privrednih komora, Giuseppeu Tripoliju, generalnom sekretaru Unije, te Mariji Nicoletti Gaida, predsjednici Ara Pacis inicijative za mir i Raffaeleu Marchettiju, zamjeniku rektora za internacionalizaciju Univerziteta Luiss Guido Carli.

"Posjetu članova delegacije Talijanske unije privrednih komora vidimo kao izuzetnu priliku za ostvarenje plodnonosnih saradnji između Italije i bh. IT sektora, te jačanje dobrih poslovnih veza i širenje pozitivnih priča koje nastaju u Bosni i Hercegovini", zaključio je na kraju razgovora Dino Osmanović, izvršni direktor Symphonyja u Bosni i Hercegovini.