Investicije
244

Prevent zvanično preuzeo Cimos u Srebrenici

Klix.ba
Prevent grupacija danas je zvanično preuzela Cimos u Srebrenici.

Tvornica Cimos u Srebrenici čija je osnovna djelatnost proizvodnja auto dijelova posluje od 2005. godine. Poslovni procesi ove kompanije uključuju tehnologije zavarivanja, mehaničke obrade i štancanja.

Ovom investicijom osiguran je nastavak proizvodnih aktivnosti u Srebrenici te zadržana radna mjesta za najmanje 101 uposlenika.

"Prodaja tvornice u Srebrenici spada u proces operativnog restrukturiranja Cimosa, koji donosi promjene i poboljšanje strukture preduzeća, njegovih internih procesa sa ciljem postavljanja temelja dugoročno održivog poslovanja i ponovnog rasta grupe Cimos, koja će inače i ubuduće biti prisutna na području Bosne i Hercegovine", izjavio je danas direktor regije u BiH Goran Dimc te dodao kako prodaja fabrike Prevent grupaciji pruža mogućnost za dalji privredni oporavak ovog okruženja.

Ovom investicijom Prevent grupacija će u narednom periodu ojačati konkurentnost u Srebrenici.

"Nastavljamo sa investicijama koja dugoročno osnažuju privredni razvoj i konkurentnost Bosne i Hercegovine. Preuzimanjem ove Tvornice, proširiti ćemo proizvodni asortiman, diversificirati strukturu kupaca i proizvoda te dalje ojačati prisustvo u Srebrenici", istakao je Almir Jazvin, predsjednik Uprave Prevent BH tokom potpisivanja ugovora i izrazio dobrodošlicu za 101 novog uposlenika koji će se pridružiti Prevent grupaciji u BiH.

Prevent grupacija u BiH je motor razvoja bh. privrede i djeluje na deset proizvodnih lokacija. U Srebrenici, Prevent već proizvodi presvlake za ručne kočnice i zapošljava preko 80 uposlenika. Preuzimanjem kompanije Cimos u Srebrenici, Prevent će nastaviti proizvodnju dijelova za automobilsku industriju te sinergijom proizvodno prodajnog asortimana dodatno podržati oporavak privrede u ovoj regiji.