Značajna investicija
183

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost savremene Virginove zgrade u Tuzli

A. K.
(Foto: Inproz)
(Foto: Inproz)
Na mjestu nekadašnje zgrade kina Mladost u Tuzli iznikla je nova građevina, savremenog arhitektonskog izričaja u kojoj je smještena kompanija iz grupacije čiji je osnivač britanski milijarder Richard Branson.

Koncem prošle godine u tuzlanskom naselju Pazar počelo je rušenje oronule i dotrajale zgrade nekadašnjeg kina Mladost, koja je u posebnom sjećanju ostala starijim generacijama građana, a nekoliko mjeseci kasnije izgrađen je novi objekat.

Riječ je o zgradi koju prati savremeni arhitektonski izričaj, dajući svježinu dijelu naselja u kojem se nalazi nekoliko srednjih škola. U novom poslovnom objektu je smještena kompanija Virgin Pulse, bh. članica istoimene grupacije, čiji je osnivač britanski milijarder Richard Branson.

Funkcionalnost objekta u kojem se nalazi jedna od vodećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini u potpunosti je postignuta prije nekoliko dana, a kapaciteti firme su prošireni sa dodatnih 180 radnih mjesta.

Virginova zgrada u Tuzli obiluje brojnim prostorijama koje su koncipirane na način da zaposlenicima ponude što bolje uslove za rad, a na raspolaganju su im i konferencijske sale, prostorije za opuštanje i slično.

Prema podacima Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, tuzlanska kompanija Virgin Pulse broji 530 zaposlenih, a njihova ukupna investicija iznosi okvirno 40 miliona konvertibilnih maraka.

Za izgradnju posljednjeg poslovnog objekta na mjestu nekadašnjeg kina bila je zadužena tuzlanska kompanija Inproz, koja je u proteklom periodu radila na nekoliko značajnih projekata u gradu soli.

U arhitektonskom smislu Tuzla već nekoliko godina poprima obrise modernog grada s građevinama koje prate savremene trendove, a broj novoizgrađenih objekata kontinuirano raste i uglavnom je riječ o domaćim investicijama.