Investicije
314

Novo naselje Miljacka će biti dovršeno u narednih pet godina

Piše: Am. Dž.
Foto: F. K./Klix.ba
Budući izgled naselja
Novo naselje Miljacka, koje će se nalaziti iza RTV Doma u ulici Džemala Bijedića u Sarajevu, bit će dovršeno za pet godina, a već sada je prodato 28 useljivih stanova u jednoj od zgrada, potvrđeno je za Klix.ba u kompaniji MS&WOOD, koja je investitor u ovom projektu.

Po završetku izgradnje, naselje će imati sedam zgrada, a već sada je završena rekonstrukcija zgrade nekadašnje fabrike “Žica” koja će biti useljiva krajem augusta ove godine. Ova zgrada ima ukupno 30 stanova, a trenutno su za prodaju preostala dva stana.

U ovom potpuno novom sarajevskom naselju trenutno traje izgradnja jedne stambene zgrade koja će u prizemlju imati i poslovne objekte.

“U prodaji su stanovi dvije zgrade, a kvadrature se kreću od 33 do 200 metara kvadratnih. Prodali smo preko 60 posto raspoloživih stanova. Trenutno je u izgradnji četvrti sprat jedne zgrade, a objekat će imati devet spratova. U objektu će biti 81 stan. Za sada smo jako zadovoljni prodajom i nadamo se da će tako i ostati”, rekla je u izjavi za Klix.ba Jasmina Zejnilagić, agent prodaje u firmi MS&WOOD.

Cijene stanova u ovom novom naselju se kreću od 1.650 do 1.800 KM po metru kvadratnom.