Općina Centar
250

Na Poljinama planirana gradnja još jednog luksuznog stambenog kompleksa

B. R.
Idejno rješenje stambenog kompleksa Green Building (Foto: Green Building)
Idejno rješenje stambenog kompleksa Green Building (Foto: Green Building)
Luksuzni stambeni kompleks Green Building Resort trebao bi biti izgrađen u sarajevskom naselju Poljine, a već su u toku administrativne procedure za realizaciju ovog projekta.

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je krajem prošlog mjeseca usvojilo nacrt regulacionog plana koji podrazumijeva izgradnju spomenutog kompleksa. Građani imaju 15 dana od objavljivanja nacrta plana na web stranici Općine, tj. od 4. augusta, da dostave sugestije i/ili primjedbe.

To se može učiniti u Općini Centar, Mjesnoj zajednici Šip ili slanjem emaila na [email protected] ili [email protected]. Nacrt regulacionog plana je dostupan na ovom linku.

Nakon javne rasprave, lokalna vlast će razmatrati konačni prijedlog ovog regulacionog plana.

Kompanija Green Building je investitor koji je istakao da će kompleks biti zatvorenog tipa - ograđen i pod videonadzorom. U sklopu kompleksa bit će bazen, fitness i spa centar. Kvadratura stanova bit će od 57 metara kvadratnih do 102 metra kvadratna, što je površina penthousea.

U spomenutoj kompaniji su istakli da će građevine biti energetski učinkovite. Planirano je da prva stambena građevina bude napravljena u oktobru ove godine.

Poljine je već duže vrijeme mjesto u kojem žive imućniji građani. Između ostalog, tu se nalazi i kompleks stambenih jedinica Poljine Hills.